7. april 2016.7. apr 2016.
NOVI TARIN USPEH

TEMPERATURA ZA DVE MEDALjE

Mala šabačka balerina Tara Cvetković ponovo nas je obradovala. Sa međunarodnog takmičenja u Bijeljini, održanom u nedelju, vratila se sa dve medalje. Osvojila je drugo mesto u solo konkurenciji, a treće sa grupom. Na takmičenju su učestvovale baletske grupe iz Srbije, Hrvatske i Bosne i Hercegovine. Na 106 numera igralo je više stotina dece, svih uzrasta, od najmlađih do najstarijih. Tara, sa temperaturom preko 38 stepeni i nekoliko proba pre takmičenja.
Drugo mesto je osvojila koreografijom „Beg“, kojom je predstavljala baletsku školu „Arabeska“, a treće koreografijom „Bez dobrog naslova“ sa grupom dece iz Šapca, nastavnika Ljubiše Nikolića.
-Na takmičenju je bilo baš lepo. Konkurencija je bila jaka i videla sam mnogo koreografija i novih pokreta. Veoma sam zadovoljna, kaže Tara, koja je sve vreme dok su drugi nastupali iza zavese „skidala“ njihove pokrete.
Ipak, za Taru je ovo samo korak ka onome najvažnijem što joj predstoji, a to su prvi ispitu u baletskoj školi „Lujo Davičo“. Jesenas je ovu školu upisala kao vanredan učenik, jer nema mogućnosti da je pohađa redovno.
Mnogo prepreka se našlo ispred ove dvanaestogodišnje devojčice, od nedostatka prostora za vežbanje, do materijalnih, jer je školovanje u prestižnoj baletskoj školi skupo. Ipak, njena želja za igrom i entuzijazam svakog dana sve više rastu, pa se tako i neka druga vrata uvek otvore.
Najveću podršku Tari predstavlja majka Biljana. Pored toga, najbliža rodbina, prijatelji i pojedini sugrađani, uz nju su, pre svega moralno. Za velike uspehe, za kave je Tara kadra, potrebna je i konkretnija, materijalna potpora. Tari će talenat sigurno prokrčiti put do zvezda. Bilo bi lepo da neko ima sluha i učini ga malo manje trnovitim.
M.M.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa