7. april 2016.7. apr 2016.
PROGRAMIRANjE

DEO ŠKOLE ZA 21. VEK

Grad Šabac omogućio je Šapčanima svih generacija da besplatno savladaju JavaScript, jedan od najtraženijih programskih jezika, jednogodišnjom onlajn edukacijom na e-Sova platformi, koja je za ovu potrebu posebno osmišljena i koju finansira Grad. Polaznike platforme pozdravio je gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović, koji je rekao da je programiranje jedan od neophodnih delova škole za 21. vek, a da ovih dana sličan program u škole uvode Velika Britanija i Australija.
- Ovako vidim školu za 21. vek, školu u kojoj deca idu u jednu smenu, imaju topli obrok, rade domaće zadatke u školi sa svojim nastavnicima, imaju jedan sat fizičke aktivnosti, uče više stranih jezika i programiraju. Broj prijavljenih za e-Sovu pokazuje da u našem gradu ima mnogo zainteresovanih da uče više i nadograđuju postojeća znanja. Naš zadatak, kao odgovorne Gradske uprave, je da omogućimo nezaposlenima da nađu posao, a onima koji rade da zarade više. Nama niko ništa neće doneti sa strane, za sve se moramo izboriti sami, u našem Šapcu, podsetio je gradonačelnik Zelenović.
Danas je sa polaznicima platforme e-Sova razgovarao Petar Vasić, aj-ti stručnjak i tvorac programa. Vasić je polaznicima objasnio da je ovo prilika za veliki broj Šapčana da se zaposle u oblasti programiranja i predstavio pogodnosti programerskog posla, koji je jedan od najplaćenijih u svetu.
- Nikada nije kasno da se uči, da se stiču nova znanja, nove veštine, pa je još značajnije što novu, edukativnu e-Sova platformu mogu koristiti građani svih uzrasta. Danas kada bi u Srbiji moglo biti uposleno 150 hiljada programera, Srbija upošljava samo njih pet do šest hiljada. Postoji potreba, postoje ogromni ljudski potencijali, a konačno postoji i neko ko razume šta je potrebno Šapcu i Šapčanima, a to je šansa, dodao je Vasić.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa