7. april 2016.7. apr 2016.
CENTAR ZA LIKOVNO OBRAZOVANjE ŠUMATOVAČKA

SEĆANjE NA BUDUĆNOST

U galeriji Kulturnog centra, u ponedeljak je otvorena izložba radova iz Umetničke kolekcije Šumatovačke pod nazivom “Sećanje na budućnost“.
- U Centru za likovno obrazovanje Šumatovačka, koji je osnovan 1948. godine, održavaju se različiti umetničko-obrazovni programi, koji su namenjeni deci od tri godine pa naviše, nemamo krajnju granicu, rekla je Danijela Rančić, stručna saradnica za program Centra za likovno obrazovanje Šumatovačka.
Umetnička kolekcija Šumatovačke osnovana je 2010. godine. u kolekciju su uvršteni radovi 123 autora različitih generacija iz nekoliko zemalja u medijima crteža, grafike, fotografije, slike, skulpture...
- Izložba se zove “Sećanje na budućnost“, zato što sve što zamislimo i stvorimo danas ima svoj značaj za budućnost. U osnovi projekta Umetnička kolekcija Šumatovačke je ideja o kontinuitetu. Kolekcija Šumatovačke je jedinstvena po tome što afirmiše rad mladih umetnika i stvara uslove za razvoj vizuelne umetnosti kod nas, izjavila je istoričarka umetnosti Ksenija Marinković.
Na izložbi u Šapcu zastupljena su imena kao što su Balša Raičević, Uroš Đurić, Vladimir Komad, Srđan Apostolović, Selena Vicković... Postavku Šapčani mogu pogledati do 18. aprila.
M.F.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa