9. septembar 2010.9. sep 2010.
SA PROF. DR DUŠANOM JANjIĆEM O POLITIČKOJ JESENI

PO VOLjI NARODA

Nova socijaldemokratija Srbije zalaže se za socijalnu odgovornost u državi, za društvo socijalne pravde ali i kontrolisanu i odgovornu vladu
Nova socijaldemokratija Srbije, koja tek stupa na političku scenu, nastojaće da obezbedi razvoj srpskog nacionalnog i državnog identiteta i svestrani razvoj uz slobodu i prava manjinskih nacionalnih zajednica. Kažu da neće priznati Kosovo Republiku, ali će se aktivno uključiti u upravljanje statusnom krizom Kosova. Nastojanje je da u Evropskoj uniji bude ponosna Srbija ali ne po svaku cenu, već sopstvenom pameću i kvalitetom...
Ovo su samo neke od ideja koje zastupa Nova socijaldemokratija, stranka koja smatra da je vreme za suočavanje sa prošlošću i budućnošću, koja smatra da je vreme da se zaustavi i iskoreni lopovluk i korupcija i koja kaže : “Nećemo da budemo poslednji u Evropi“.
Mnogo toga sobom, godinama nosi Dušan Janjić, osnivač Nove socijaldemokratije, koji je rođen 1950. godine u Vranju, diplomirao 1973. i doktorirao 1987. na Pravnom fakultetu u Beogradu na temu : Određenje nacije. Sa specijalizacijom u oblasti sociologije i istraživanja teorije nacionalizma i etičkih odnosa, gostujući je profesor na brojnim evropskim univerzitetima. Ove jeseni, sa saradnicima poznatim i priznatim u raznim sverama društva, predstaviće starnku kojoj mnogi analitičari najavljuju zapaženo mesto u političkom životu Srbije.
U nazivu stranke stoji Nova socijaldemokratija. Zašto nova?
Nova u nekoliko pravaca. Prvi što je i po programu postavljena drugačije od većine partija pogotovu onih koje nose naziv socijaldemokratije a to je da postavlja ključne prioritete na razvoju a unutar razvoja na infrastrukturu. Ali ne ovo kako se radi izgradnja koridora i ostalo, nego infrastruktura u smislu vode, Dunav, Sava kao putni pravci vode, Dunav-Tisa-Dunav, kao kanal na primer za navodnjavanje, koridor 10 , uz njega železnica i ostalo ... dakle infrastruktura kao deo ekonomije u koju se može zaposliti više od 500. 000 ljudi dajući usluge i održavajući tu infrastrukturu. Jer jednostavno, Srbija ima tu prednost ili tu sudbinu da se nalazi na takvom prostoru, stotine kilometara koridora 10... kao i plovnih pravaca.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa