14. april 2016.14. apr 2016.
PRVI MEMORIJALNI TURNIR „NEBOJŠA ZLATARIĆ ““ ZLATARA“

SeĆanje na Zlataru

Prvi, svi se nadaju, u nizu tradicionalnih turnira posvećenih Nebojši Zlatariću Zlatari, održan je u nedelju na stadionu Mačve. Na omiljenom terenu nekadašnjeg fudbalera Radničkog, Mačve i četiri francuska kluba, počast su odali veterani Mačve, AIKa i Selekcije Lige veterana Šapca. Turnir je održan po principu trijagonala.
- Bitno je da smo krenuli, da je održan prvi turnir, a nadam se da će postati tradicija, te da će svake godine biti sve bolji i masovniji. Hvala svima koji su pomogli da i na ovaj način čuvamo sećanje na Nebojšu. On je bio jedan od najboljih šabačkih fudbalera, jedan od najboljih u istoriji dva šabačka kluba, ali što je još važnije, bio je dobar čovek i prijatelj. Zlatara je ovakav turnir zaslužio i kao igrač i kao čovek ““ istakao je jedan od inicijatora održavanja turnira, kum Nebojše Zlatarića, Zoran Vještica.
- Bili smo saigrači, igrali zajedno i ovde i u Francuskoj, bio je direktor Mačve kada sam ja vodio prvi tim. Lepo je što smo krenuli, a nadam se da će biti prilike i da, jednom, deo Memorijala budu i ekipe za koje je igrao u Francuskoj ““ dodaje Mladen Stefanović.
Nebojša Zlatarić rođen je u Šapcu, karijeru je gradio u Radničkom, Mačvi, odakle odlazi u Francusku. Ekipu Pariza uveo je u Prvu ligu, a potom bio napadač slavnog Olimpika iz Marseja, Lensa i Valensijena. Poslednje igračke dane proveo je u Mačvi. Bio je član Uprave kluba praktično do smrti, novembra 2015. godine.
D. B.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa