14. april 2016.14. apr 2016.
PRIZNANjE GRADU I PRIVREDNOM SAVETU

DOBAR POSLOVNI AMBIJENT

Predstavnici Nacionalne alijanse za lokalni ekonomski razvoj, na redovnoj sednici Privrednog saveta Šapca, uručili su prošlog četvrtka gradonačelniku Nebojši Zelenoviću potvrdu o uspešno sprovedenoj sertifikaciji, kojom se dokazuje povoljni poslovni ambijent.
Da grad Šabac ima dobro poslovno okruženje prošlog četvrtka potvrdili su predstavnici Nacionalne alijanse za lokalni ekonomski razvoj. Izvršna direktorka NALED Violeta Jovanović uručila je gradonačelniku Šapca potvrdu koja dokazuje visoke standarde u oblasti saradnje grada i privrednika.
- Na području čitave Jugoistočne Evrope 23 lokalne samouprave su dobile ovaj sertifikat, dok je Šabac osma lokalna samouprava u Srbiji koja je ispunila sve uslove kako bi Nacionalna alijansa za lokalni ekonomski razvoj potvrdila da u ovom gradu postoji povoljan poslovni ambijent, istakla je Jovanovićeva.
Da bi neka lokalna samouprava dobila sertifikat, mora da ispuni rigorzne uslove.
- Šabac pomaže privrednim subjektima da budu što uspešniji u poslovanju, tako što stvara uslove koji su potrebni preduzećima. To znači da grad ima plansku dokumentaciju, strateški plan razvoja, prostorne planove, odeljenje koje se bavi privredom, privredni savet sa kojim vodi stalni dijalog o problemima i potrebama, kao i jasnu politiku taksi i naplata, dodala je izvršna direktorka NALED.
Saradnja sa privredom i unapređenje poslovnog ambijenta predstavljaju prioritetne politike grada, naveo je gradonačelnik Šapca.
- Formalno i funkcionalno je potvrđeno da se u gradu rade ispravne stvari i da Šabac razvijamo kao povoljno poslovno okruženje. Dokaz tome je i činjenica da 20 šabačkih firmi kupuje zemlju u industrijskoj zoni, kao i dolazak stranih kompanija u Šabac. Trudimo se da čujemo potrebe privrede, da na pravi način organizujemo ponudu grada i stvorimo dobru klimu za privrednike. To će dovesti do otvaranja novih radnih mesta i prilike da ljudi zarađuju više, istakao je Nebojša Zelenović.
„Zvanično uručivanje sertifikata predstavnicima grada i Privrednog saveta biće dogovoreno je za 9. maj, na velikom regionalnom skupu koji NALED organizuje u Podgorici.“
M.Maksimović

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa