14. april 2016.14. apr 2016.
NAGRADNA EKSKURZIJA

ZA UČESNIKE KAMPOVA

Tokom zimskog raspusta u pet šabačkih osnovnih škola organizovani su kampovi različitih nastavnih sadržaja. Pokrenuti idejom da deca usvajaju nova i produbljuju stara znanja, nastavnici osnovnih škola: “Laza K. Lazarević“, “Janko Veselinović“, “Nata Jeličić“, “Nikolaj Velimirović“ i “Vuk Stefanović Karadžić“ potrudili su se da nastavne sadržaje iz srpskog jezika i književnosti, pravopisa, matematike, geografije, biologije, istorije, stranih jezika i fizičke kulture prilagode učenicima od 5. do 8. razreda učinivši ih zanimljivijim i na taj način dostupnijim svim učenicima koji su imali želju da saznaju više. Zahvaljujući pomenutim obrazovnim sadržajima naš Grad uspeva da sačuva staru slavu i ostane centar kulture, nauke i sporta.
Izuzetnu dečju motivisanost, zalaganje, entuzijazam, kreativnost i aktivno učestvovanje u različitim nastavnim radionicama je, pored nastavnika, prepoznala i Gradska uprava, koja je na čelu gradonačelnikom Nebojšom Zelenovićem odlučila da sve učesnike zimskih kampova nagradi besplatnom ekskurzijom sa ciljem da učenici upoznaju svoj zavičaj i kulturna i istorijska obeležja sa kojima do sada nisu imali priliku da se susretnu.
Pored Gradske uprave, veliku zahvalnost za organizaciju jednodnevne ekskurzije, koja se realizovala u nedelju, 17. aprila, dugujemo i Turističkoj organizaciji grada Šapca na čelu sa Tamarom Pejić turizmologom i licenciranim turističkim vodičem Anom Pavlović koje su, podstaknute idejom i u saradnji sa nastavnicima OŠ “Laza K. Lazarević“, predložile sledeću maršrutu na njihovu inicijativu: Šabac ““ Mačvanski Prnjavor (poseta spomen-kapeli sa kosturnicom posvećenoj ratnicima i žrtvama u Prvom svetskom ratu) ““ Tekeriš (poseta spomen-kompleksu sagrađenom u čast žrtvama koje su dale svoje život boreći se u Cerskoj bici) ““ Lipove vode ““ Ašikob grob (na kojem su učenici imali priliku da od vodiča čuju tužnu priču o ljubavi dvoje mladih koji su, boreći se za svoju ljubav koja im je bila zabranjena, doživeli surovu smrt) ““ Vila “Albedo“ u Varni je poslednja destinacija pre povratka u Šabac u kojoj je učenicima upriličen lep doček i razgovor o seoskom turizmu i očuvanju narodne tradicije.
Dečji smeh, igra, druženje i sticanje novih znanja van školskih prostorija doprinele su da zavičajna ekskurzija bude uspešno realizovana, a kolegijalnost i lepa saradnja nastavnika iz svih pomenutih škola zasigurno će uticati na to da se i dalje neguju ovakvi vidovi druženja koji učenike pozivaju na učenje i sticanje što boljeg obrazovanja, a nastavnike na nove izazove koji će opravdati poziv prosvetnih radnika i vratiti ih na mesto koje zaslužuju.
Profesor srpskog jezika, Nikola Т

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa