14. april 2016.14. apr 2016.
GRADONAČELNIK POSETIO SALAŠ NOĆAJSKI

Šabac i Mitrovica, dobre komšije i partneri

Gradonačelnik Nebojša Zelenović posetio je domaćinstvo Aleksandra Čelikovića, u selu Salaš Noćajski, zajedno sa kandidatima za odbornike Liste Ujedinjena opozicija Mitrovice i Aleksandrom Prodanovićem nosiocem liste. Oni su ovom prilikom razgovarali o planovima za budućnost komšijskih gradova i mogućnostima za saradnju.
Gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović je rekao da je dobar odnos ova dva grada dokazan kroz projekat Regionalne deponije Srem-Mačva.
-Grad Šabac i Sremska Mitrovica su bili i biće dobre komšije. Mi treba zajedno da sarađujemo na razvoju našeg kraja. Mislim da u jednom pristojnom i dobrom kontaktu, koji je dokazan već ranije kroz razne projekte kao što su Regionalna deponija i saradnja na izgradnji Postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda. Mi možemo da gradimo našu zajedničku budućnost. Nama niko ništa neće doneti sa strane, za sve se moramo izboriti sami, i mi u Šapcu i naši prijatelji u Sremskoj Mitrovici. Zato ja kao gradonačelnik Šapca podržavam Aleksandra Prodanovića koji je ozbiljan i odgovoran čovek i zajedno sa svojim timom može da učini da i Sremska Mitrovica bude jedno pristojno mesto za život i da se naša dobra saradnja nastavi u budućnosti, rekao je Zelenović u Salašu Noćajskom.
Nosilac Liste Ujedinjena opozicija Mitrovice Aleksandar Prodanović istakao je da postoji prostor za zajednički rad Šapca i Mitrovice, posebno u oblastima poljoprivrede za Srem i Mačvu i zajedničkim nastupima prema investitorima i EU fondovima.
- Ja se zahvaljujem gospodinu Zelenoviću, gradonačelniku Šapca, na podršci koju je dao Listi Ujedinjena opozicija Mitrovice Aleksandar Prodanović. Šabac je grad koji se intenzivno razvija, a najzaslužniji za to je gradonačelnik Šapca, koji ima dobar tim. Zahvaljujući njegovom dobrom radu, ima veliku podršku građana Šapca, čega sam ja svedok. Postoji ogroman prostor za zajednički rad Šapca i Mitrovice, pre svega u saradnji sa potencijalnim investitorima. Takođe u poljoprivredi, koja je u problemu i mi ne vidimo u ovom trenutku strategiju vlasti prema poljoprivredi, sem da se uništi poljoprivredni proizvođač. Mi to moramo promeniti. Imamo ozbiljne planove za poljoprivredu i u Mačvi i u Sremu. Takođe, možemo zajedno da nastupamo prema evropskim fondovima kao što smo to radili za Regionalnu deponiju, kazao je Prodanović.

Najnoviji broj

11. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa