14. april 2016.14. apr 2016.
REĐENjE DOBRIĆA

REKONSTRUKCIJA CENTRA


Gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović posetio je prošlog petka Dobrić, jedno od prvih mesta u kojima je počelo uređenje centra sela. Gradonačelnik Zelenović, Miodrag Filipović, direktor Direkcije za puteve i Vladimir Nedeljković, direktor Javnog preduzeća za upravljanje građevinskim zemljištem, razgovarali su sa meštanima Dobrića o budućim planovima za uređenje sela i seoske infrastrukture.
Dobrić je odličan primer saradnje između Gradske uprave i mesne zajednice, kazao je gradonačelnik i podsetio da je Grad Šabac jedina lokalna samouprava koja je meštanima sela omogućila da sami odluče na šta će se trošiti novac od poreza na imovinu, koji je prikupljen u tom selu.
-Naš zajednički cilj je da svi građani, bez obzira na mesto stanovanja, imaju bolji i kvalitetniji život. Grad teži da svi, bilo da žive u najudaljenijem selu ili centru grada, imaju iste uslove za život i rad. Ovih dana su u toku radovi na uređenju centara Dobrića i Drenovca, a od sledeće nedelje počinjemo sa uređenjem centra Varne. Raduje me kada vidim da se selo gradi i uređuje, a posebno je važno što meštani naših sela daju sugestije i pokreću inicijative za to, jer oni najbolje znaju kako žele da njihovo selo izgleda u budućnosti, kazao je gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović.
Podsetio je da je Grad napravio Strategiju poljoprivrede i ruralnog razvoja, koja će uz adekvatno sprovođenje omogućiti da poljoprivrednici, u naredne četiri godine zarade dva i po puta više od svog rada.
Dragan Stančić, predsednik Saveta Mesne zajednice „Dobrić“, kaže da se centar sela prvi put uređuje nakon 1974. godine, kada su asfaltirane ulice.
-Od prvobitnog uređenja centra, do danas, ništa nije rađeno. Ovom odlukom, u dogovoru sa Gradskom upravom i gradonačelnikom, urađen je detaljan projekat za rekonstrukciju centra. Radovi se brzo odvijaju, pa se svi nadamo da će ubrzo biti i završeni. Ovo je prva faza, a u planu imamo i druge radove kako bi ulepšali Dobrić, dodao je Stančić.
Vladimir Nedeljković, direktor Javnog preduzeća za građevinsko zemljište Šabac, kaže da će nakon prve faze radova centar sela Dobrić imati nov trotoar u dužini od 300 metara, površine 1.300 kvadratnih metara, sa novim ivičnjacima. Pored uređenja trotoara, biće izgrađeno novih 11 mesta za parking. Vrednost radova u Dobriću iznosi 4,2 miliona dinara. Nedeljković je dodao da će drugu fazu radova činiti uređenje zelenila i kvalitetnog mobilijara.
JP za upravljanje građevinskim zemljištem je u ovoj godini opredelilo 25 miliona dinara za uređenje centara sela.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa