14. april 2016.14. apr 2016.
ŠIRENjE KANALIZACIONE MREŽE U MAJURU

GRAD POUZDAN PARTNER

U četiri ulice u naselju Majur: Avalskoj, Kralja Milutina, Suvoborskoj i Gučevskoj, nastavljeno je širenje kanalizacione mreže. Gradilište u ulici Kneza Milutina je posetio gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović, koji je u razgovoru sa meštanima istakao da nema razvoja grada ni celog našeg kraja, ako u naredne četiri godine svaka kuća u prigradskim naseljima ne dobije priključak na kanalizaciju i ukoliko svaka kuća u seoskoj mesnoj zajednici ne dobije vodu.
- Kada govorimo o razvoju grada i njegovoj budućnosti, moramo da obezbedimo elementarne uslove za život našim građanima, bez obzira gde žive. Zahvalan sam svim meštanima Majura koji su potpisali ugovore sa JKP „Vodovod Šabac“, ali pozivam i ostale da to urade. Grad Šabac je ozbiljan i pouzdan partner svima, jer nama niko ništa neće doneti sa strane, za sve se moramo izboriti sami u našem gradu. Pozivam sugrađane da se uključe, kako bi od Šapca napravili pristojno mesto za život, rekao je gradonačelnik Zelenović.
Živorad Žika Protić, meštanin Majura, kaže da je za meštane ove četiri ulice od neprocenljivog značaja širenje kanalizacione mreže, ali da se osim kanalizacije radi na još nekoliko lokacija u Majuru.
- Čak 95 odsto domaćinstava je potpisalo ugovore za priključak na kanalizaciju. Čekali smo par meseci nakon uplate za priključak, pa smo zahvalni Gradskoj upravi i gradonačelniku Zelenoviću na ispunjenom obećanju i obavezama, naveo je Protić.
Ukupna dužina kanalizacione mreže je 1.100 metara, a od 52 domaćinstva koliko živi u ove četiri ulice, 44 domaćinstva su se priključila na kanalizaciju. Vrednost radova je blizu 10 miliona dinara.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa