14. april 2016.14. apr 2016.
OTVORENA FISKULTURNA SALA U VOLUJCU

AKCENAT NA ZDRAVLjU DECE

Fiskulturnu salu u Osnovnoj školi „Dositej Obradović“ u Volujcu prošlog četvrtka, su svečano otvorili gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović i Suzana Petrović, direktorka Škole. Površina prostora je 800 kvadratnih metara, a sadrži fiskulturnu salu i spratni objekat aneksnog dela. Naglasivši da je Šabac, zbog ubeđenja da je ulaganje u obrazovanje, sport i kulturu prava investicija za budućnost, grad u kom se vidi napredak i razvoj, gradonačelnik je rekao:
„Sve je to osnov za stvaranje boljeg mesta za život naše dece. Zahvalan sam direktorki Suzani Petrović i prethodnom gradonačelniku Milošu Miloševiću, koji su inicirali izgradnju ove sale. Zahvalan sam meštanima Pocerine zbog angažovanja i podrške izgradnji sale. Nama u Šapcu su najvažniji zdravlje i obrazovanje, a ovo je prilika da se u školi u Volujcu obezbedi jedan sat fizičke aktivnosti za sve đake. Želimo da škole u Šapcu budu škole za 21. vek, škole u kojima će deca ići u jednu smenu, imati zdrav obrok, domaće zadatke raditi u školi sa svojim nastavnicima, učiti više stranih jezika i programiranje“.
Direktorka Petrović ocenila je da je otvaranje fiskulturne sale važan dan ne samo za đake i školu, već za sve stanovnike Pocerine.
- Izgradnja objekta započela je 2012. godine, a prekinuta je raskidom ugovora sa prethodnim izvođačem radova. Ipak smo sa dosta entuzijazma i upornosti uspeli da realizujemo ovaj projekat nakon četiri godine. Pocerina je divan kraj, pa se nadam da ćemo zahvaljujući novoj sali i novom terenu iznedriti neke buduće šampione, dodala je Suzana Petrović.
Ona je zahvalila svim kolegama i gostima škole koji su došli da ih podrže u ovom važnom danu. Fiskulturnu salu dimenzija 18 metara sa 29 metara, dimenzionisanu po standardima za obavljanje svih sportskih disciplina predviđenih nastavnim programom, koristiće đaci matične škole koji su do sada nastavu fizičkog imali na otvorenom, đaci iz okolnih mesta, ali i meštani za kulturne i sportske manifestacije.
Vrednost investicije je 40 miliona dinara, u kojoj je grad Šabac učestvovao sa više od 20 miliona, a ostatak je obezbeđen iz sredstava Evropske investicione banke.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa