14. april 2016.14. apr 2016.
KAMPANjA DIJABETOLOŠKOG SAVEZA SRBIJE

SIGURAN GLAS

Dijabetološki savez Srbije realizuje kampanju “Siguran glas“ koja ima za cilj podizanje svesti javnosti o mnogobrojnim problemima osoba sa dijabetesom, kojih u našoj zemlji ima preko 700.000.
U okviru kampanje, ispred stare Robne kuće, Dijabetološki savez Srbije je u ponedeljak organizovao potpisivanje peticije građana u cilju unapređenja položaja osoba sa dijabetesom u našoj zemlji i ukazivanja nadležnim institucijama Republike Srbije na potrebe adekvatnog lečenja i kontrolisanja dijabetesa.
Pored prikupljanja potpisa, građani Šapca su imali priliku da izvrše individualnu procenu rizika za nastanak dijabetesa tipa 2 i da provere nivo šećera u krvi.
Peticijom, koja je deo aktivnosti u okviru kampanje „Siguran glas“, od nadležnih institucija se traži obezbeđivanje većeg broja pedijatrijskih endokrinologa za rad sa decom obolelom od dijabetesa; veća dostupnost tračica za merenje šećera u krvi za obolele i uvođenje novih lekova na listu Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje koji predstavljaju najbolju terapiju za obolele od tipa 2 dijabetesa.
M.F.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa