14. april 2016.14. apr 2016.
PREDSTAVLjEN NACIONALNI KONKURS ZA ZELENE BIZNIS IDEJE

NA PRAVI NAČIN POMOĆI ZAJEDNICI

Četvrtu godinu zaredom Trag fondacija, zajedno sa partnerima Fondacijom Rokfeler (RBF) i Erste Bankom organizuju Nacionalni forum za zelene ideje, koji je nakon svečanog otvaranja u Beogradu, prošlog ponedeljka predstavljen je i u Šapcu. Konkurs je pokrenut sa idejom da prepozna i pruži podršku inovativnim projektima zasnovanim na principima održivog razvoja koji mogu da ostvare značajan društveni, ekološki i ekonomski uticaj u lokalnim zajednicama, uz istovremenu zaštitu životne sredine.
Pojedinci, udruženja i mala preduzeća, kao i preduzetnici mogu se prijaviti na konkurs koji će trajati do 2. maja, a tri ideje sa najvećim potencijalom za unapređenje kvaliteta života društvene zajednice, biće nagrađene sa po 5.000 dolara. Dodatna podrška u vidu konsultacija i mentorstva ima za cilj da omogući da ove ideje postanu konkurentne na tržištu, kao i da budu održive na duži vremenski period.
„Kroz prethodne tri godine prepoznali smo i finansijski podržali devet ekoloških poslovnih ideja. Dosadašnji primeri pokazali su da finansijska podrška nije bila najbitniji deo ovog programa, već su konsultacije, mentorstva i razmena dobrih primera iz prakse pomogli da dosadašnji projekti budu održivi. Nagrađene održive biznis ideje su pravni način da se pomogne svojoj lokalnoj zajednici, ali i da se inspirišu drugi pojedinci i udruženja kako bi dali svoj doprinos povezivanju održivog razvoja i poslovanja“,obratila se prisutnima u ime organizatora Dragica Reljanović iz Trag fondacije.
„Konkurs podstiče stvaranje nove generacije socijalnih preduzetnika i poslovanja koje je u skladu sa principima održivog razvoja. Osim finansijskog pružanja podrške mentori pomažu učesnicima kroz savetovanje i davanje stručnih konsultacija“, izjavio je Vladimir Todorović, ekspert za društveno preduzetništvo i eksterne komunikacije Erste Banke.
Pobednici konkursa biće u prilici i da svoje projekte predstave na regionalnom forumu Filantropija za zelene ideje Fonda braće Rokfeler (RBF) koji će biti održan u Srbiji u julu 2016. godine, a najbolji će dobiti dodatnih 10.000 dolara.
Podnosioci projektnih ideja se na konkurs mogu prijaviti putem Prijavnog formulara, koji se može preuzeti na sajtu www.tragfondacija.org.
Popunjen prijavni formular neophodno je poslati do 2. maja 2016. godine do 17 časova, elektronskim putem na adresu:
zeleneideje@tragfondacija.org.
N.Mićić

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa