14. april 2016.14. apr 2016.
„GLAS PODRINjA“ NA SNIMANjU EMISIJE „DA, MOŽDA, NE“ SA MILICOM ŠIMONOVIĆ

HEROJ NEDELjE IZ LOJANICA

Za Milicu Šimonović se znalo i ranije, ko je, šta je, kakav je borac. O njoj se puno pisalo, govorilo, videlo. Kada neko sa 11 godina pobedi opaku bolest, a posle toga dobije neprocenjivu energiju i nastavi da živi život čineći samo dobrotu, mnoga vrata se sama otvore.
Tako je Milica, sada već predivna maturantkinja Posavotamnavske srednje škole u Vladimircima sa 19 godina, prošlog četvrtka bila gost Olivere Kovačević u emisiji „Da, možda, ne“ na RTS 1, i to kao „Heroj nedelje“. Zaslužila je to. Odmah posle teške borbe, koju je na sreću dobila, okrenula se humanitarnom radu. Sada, u okviru grupe „Mladice“ pomaže deci oboleloj od raka, kao i onoj koja su, poput nje, uspela da se izbore sa najtežom bolešću ““ karcinomom. O tome kakav je đak, ne treba da trošimo reči, dovoljno je reći da je jedina srednjoškolka koja je ove godine dobila republičku Svetosavsku nagradu.
Već pomalo navikla na medije, Milica nijednog trenutka nije pokazala tremu, niti neku nelagodnost što sedi sa jednom ministarkom ““ Jadrankom Joksimović, i dvojicom iskusnih političara - Nenadom Milićem iz LDP, i Sašom Radulovićem , liderom pokreta „Dosta je bilo“. Posle srdačnog upoznavanja sa Oliverom i drugim gostima, čim su počele priče o politici i teškim izbornim temama, Milicu su poslali na šminkanje, tako da nije prisustvovala razgovorima koje bi je verovatno smorili.
Kada je šminkanje završeno, počelo je snimanje emisije. Političari su dobili sat vremena, a onda je došao red i na Milicu. Predstavljena je onako kako i dolikuje nekome ko zaslužuje zvanje „Heroja nedelje“. Projekat na kojem trenutno radi sa svojim „Mladicama“, tiče se organizovanja letnjeg kampa za decu koja su izlečena od raka. Prema njenim rečima, ova vrsta aktivnosti je od izuzetnog značaja za decu, jer se na taj način njima pomaže da što pre nastave sa uobičajenim životom. Podelila je brošure i bedževe ostalim gostima u studiju, a iz publike se dosta glasno čulo: „Glasaćemo za Milicu“.
Po završetku emisije, Saša Radulović je morao da ode, na neku predizbornu aktivnost, a Milica je nastavila druženje sa Oliverom, ministarkom i Milićem. Bio je to srdačan razgovor u kojem su se njeni sagovornici dodatno interesovali o Letnjem kampu. Inicirali smo da se Milica slika sa ministarkom Joksimović, ne bi li pokušali da od njenog Ministarstva usledi neka uplata za taj kamp. Da li smo uspeli, ne znamo.
- Sa mnom ne moraš da se slikaš, samo mi daj broj žiro-računa ““ usledio je odgovor Milića.
Milica se malo zacrvenela i srdačno zagrlila Milića koji je obećao pomoć za realizaciju ovog projekta. Pomoć je obećala i Olivera Kovačević.
Svetla studija su polako počela da se gase, a Milica je krenula put svog doma. Tokom puta je već smišljala nove akcije i zakazivala nove sastanke. A, morala je da malo misli i na školu, naročito na matematiku koju mora da popravi kako bi se što bolje pripremila za prijemni ispit za fakultet.
Veliko iskustvo
- Ovo je za mene veliko iskustvo. Imala sam malu tremu, čini mi se da sam se u jednom trenutku i malo zbunila, ali verujem da je sve bilo u redu. Verujem da će moje gostovanje u emisiji pomoći „Mladicama“ da realizujemo i ove godine naš kamp i da pomognemo svoj deci kojoj je pomoć potrebna ““ rekla je Milica posle gostovanja na RTS.
N. K.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa