14. april 2016.14. apr 2016.
PREDSTAVLjEN PROJEKAT „NOVI LIDERI“ STUDENTSKE ORGANIZACIJE AIESEC

POKRENI SE I IZBORI ZA PROMENE

Šabački srednjoškolci proteklog ponedeljka u Velikoj sali Kulturnog centra imali su priliku da se upoznaju sa projektom „Novi lideri“ Studentske organizacije AIESEC. Osmišljen sa ciljem da se mladi što više aktiviraju u svojim sredinama kako bi se izborili za rešavanje aktuelnih problema u svojoj sredini.
- U pitanju je projekat koji je bitan za aktivno aktiviranje mladih radi proaktivnosti i podizanja svesti o održivim ciljevima ili ciljevima za održivi razvoj kojima se bave generalno Ujedinjene nacije. Mi kao AIESEC organizacija zajedno sa Kancelarijom za mlade grada Šapca odlučili smo da mladima u Šapcu podignemo svest o tome i da ih generalno aktiviramo na polju dok studiraju, da počnu malo više da se bave nekim vannastavnim aktivnostima - izjavila je Ana Filipović, projekt menadžerka.
Kancelarija za mlade grada Šapca već treću godinu za redom ima dobru saradnju sa ovom studentskom organizacijom koja već šezdeset dve godine putem internacionalnih razmena i projekata utiče na probleme savremenog društva.
- Veliki značaj ogleda se u tome što mlade iz Šapca, koji završavaju srednju školu ili su upisali neki fakultet ili visoku školu, možemo da usmerimo na volonterski rad i aktivizam koji promoviše i AIESEC organizacija, a naravno i Kancelarija za mlade. Velika je čast što možemo neke projekte zajedno da sprovodimo i samim tim da podižemo svest kod mladih o tome koliko treba i koliko je njima značajno da se aktiviraju i pruže neki doprinos kako u svojoj zajednici tako i šire. Naravno i da podstaknu neke promene u svom okruženju - dodala je Naila Mehmedović, direktorka Kancelarije za mlade grada Šapca.
Tokom druženja mogla su se čuti pozitivna iskustva prof. fizike u Medicinskoj školi „Dr Andra Jovanović“ mr Tatjane Marković Topalović, Veselina Vukovića, bivšeg rukometaša RK „Metaloplastika“ i Naile Mehmedović. Među onima koji su imali pozitivna iskustva kada je u pitanju ova Studentska organizacija bila je i Šapčanka Tanja Ilić, student četvrte godine Univerziteta „Singidunum“ u Beogradu.
- Dok sam bila u Šapcu čula sam za mogućnost volontiranja u Beogradu, baš u Studentskoj organizaciji AIESEC koja mi je, kao i ovaj projekat, dosta pomogla kao mladom studentu u Beogradu da steknem neko svoje novo znanje, ciljeve, praktično iskustvo i u radu sa ljudima. Između ostalog, naučili su me kako da utičem na svoju zajednicu da ona bude bolja.
Pored predavanja istaknutih pojedinaca učesnici su prisustvovali i radionici na temu „Ciljevi održivog razoja Ujedinjenih nacija“ na taj način upoznavši se sa globalnom inicijativom za poboljšanje standarda života ljudi na planeti.
O. G.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa