9. septembar 2010.9. sep 2010.
RAST CENA OSNOVNIH NAMIRNICA NAJAVIO TEŠKU JESEN

ZVONE PRAZNI NOVČANICI

Prosečna korpa u avgustu je poskupela od 10 do 15 odsto, mada statističari još nisu izračunali taj podatak. Nevolja je što su poskupele osnovne životne namirnice i što se najavljuju nova poskupljenja hrane, što će svakako najviše pogoditi siromašne građane. Prosečna plata u Srbiji ne pokriva prosečnu potrošačku korpu
Protekli mesec ostaće zapamćen po rastu cena osnovnih životnih namirnica. Poskupeli su: hleb, mleko, meso, ulje, pića od pet do deset odsto, što je dodatno opteretilo kućne budžete većine građana. Da nevolja bude veća to je vreme kada mnogi spremaju đake za školu i inače moraju da obezbede novac i za te potrebe.
- Ništa me ne pitajte. Ne znam ni sam kako ću obezbediti novac za osnovne potrebe. Imam dva đaka, osnovca i srednjoškolca. Za knjige i poneko parče odeće trebalo mi je preko 40 hiljada dinara. Šta ću deca rastu, sve im tesno i kratko. Kao i većinu građana najviše me pogađa rast cena osnovnih životnih namirnica. Muku mučim da prehranim moju četvoročlanu porodicu. Niko od nas ne zna šta je godišnji odmor. Moja deca nikada nisu bila nigde na letovanju. Za nas je luksuz i hrana, jada se Dragan Nikolić koji kaže da radi sve i svašta, kako bi obezbedio novac za osnovne potrebe.
U sličnoj ili još težoj situaciji su mnogi građani. Samohrana majka Violeta kaže da živi od invalide od 12 hiljada dinara. Zato ne rado priča o svojim mukama. Kaže da preživljava sa detetom zahvaljujući svojim roditeljima koji od svog skromnog kućnog budžeta odvajaju za nju i dete.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa