14. april 2016.14. apr 2016.
Radionica na temu „Smanjenje rizika od katastrofa“

POMOĆ UGROŽENIMA

Programi razvojnog karaktera, dobra saradnja i pravilna reakcija u vanrednim situacijama
Saradnja opštine Krupanj, Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije i organizacije „Caritas“ mogla se videti u Krupnju 12. aprila gde je održana radionica na temu „Smanjenje rizika od katastrofa“ sa ciljem da se umanje posledice katastrofa ne samo kada su u pitanju pojedinci već i infrastruktura i mnogi drugi vitalni objekti.
Od koordinatora “Karitasa“ Danijela Galuna saznali smo da je vrlo važno raditi na prevenciji i osposobljavanju ljudi da pravilno reaguju u vanrednim situacijama kako bi učinili sve da se posledice katastrofa umanje. Opština Krupanj se pokazala kao dobar saradnik u projektima na temu prevencije i smanjenja posledica katastrofa. Karitas je u kontinuitetu prisutan u opštini Krupanj ne samo kada je u pitanju zbrinjavanje ugroženog stanovništva već i kroz programe razvojnog karaktera sa ciljem razvoja lokalne sredine kao i pojedinih službi sa unapređenjem znanja i sticanjem novih iskustava.
Veliki problem u opštini Krupanj tokom poplava u maju 2014. godine bio je nedostatak komunikacije u trenutku kada je ključno da postoji dobra i kvalitetna komunikacija u uslovima gde su redovne i druge telefonske linije u prekidu. Upravo zato “Karitas“ će opštini Krupanj obezbediti novu radio stanicu sa dovoljnim brojem priključaka koji će moći da se koriste za komunikaciju.
Dušan Žugić

Najnoviji broj

11. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa