14. april 2016.14. apr 2016.
POTPREDSEDNIK SPS PREDRAG MARKOVIĆ NA TRIBINI U ŠAPCU

PRECI GINULI ZA SLOBODU, DANAS GLASAMO ZA SENDVIČ

Potpredsednik Socijalističke partije Srbije i naš poznati istoričar Predrag Marković govorio je na predizbornoj tribini u Šapcu i istorijatu, ali i značaju levice u Srbiji.
Prema njegovim rečima, desnica u Srbiji nikada nije imala pogodno tle, a izuzev Dimitrija Ljotića, kompletan ideološki diskurs naginjao je kroz istoriju ka socijaldemokratskim idejama.
- Čak su i četnički program za vreme Drugog svetskog rata pisali političari levi orjentacije ““ istakao je Marković.
Kada je reč o izazovima koji stoje pred levicom, Marković je rekao da je potrebno da SPS osvoji što više glasova kako bi ideje socijalne pravde i demokratije bile prisutne u parlamentu. Po njemu, Pokret socijalista Aleksandra Vuline ne predstavlja autentičnu levicu.
- Nemam odgovor na pitanje, da li bi dobro bilo da SPS bude u opoziciji. Kada si u vlasti imaš mogućnost da budeš korektiv, onoliko koliko si jak. Tamo gde smo jaki, kao u Vranju i u Surdulici, imamo mogućnost da sprovodimo svoj program u celosti ““ rekao je Marković.
On se izričito usprotivio najavi „dualnog obrazovanja“ i naglasio da se zalaže za to da „čobanice ponovo mogu da šalju svoju decu na fakultete“.
N. K.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa