14. april 2016.14. apr 2016.
KOCELjEVAČKA DIREKCIJA ZA PUTEVE NASTAVILA IZGRADNjU ULICA I PUTEVA

MODERAN ULIČNI SISTEM

Od početka godine u Koceljevi je asfaltiran veliki broj ulica u dužini od oko 2,2 kilometra. Izgradnjom ulica Milisava Gavrilovića, Dragana Maksimovića i 1300 kaplara u potpunosti je revitalizovan ulični sistem u gradsko-građevinskoj zoni u sedištu ove opštine.
- Osim toga asfaltirane su i ulice van ove zone i to Ljutice Bogdana, VIII Crnogorske i Vojvode Stepe kao i delovi ulica Prote Mateje Nenadovića i Omladinske prema Podbarama. Takođe se radi i na opštinskom putu Vila Leska Brdarica koji će dobiti moderan kolovozni zastor u dužini od još 500 metara, a asfaltirana je i deonica od 750 metara na nekategorisanom putu Družetić - Bobija- izjavio je direktor JP Direkcija za građevinsko zemljište, puteve i izgradnju Dragan Milinković.
Prema njegovim rečima nastavljeni su i intenzivni radovi na proširenju fekalne kanalizacione mreže u dužini od 1,5 hiljada metara u ulici Žiće Dimitrijevića u naselju Reka.
Osim modernog kolovoza mnoge ulice u Koceljevi dobile su i nove trotoare. U poslednjih nekoliko meseci asfalt betonom presvučeni su trotoari u Prvomajskoj, Teslinoj i u ulicama Vuka Karadžića i Miće Stanojlovića u ukupnoj dužini od oko jednog kilometra.
- Takođe tu je i izgradnja trotoara u Karađorđevoj ulici u ukupnoj dužini od 2,3 kilometra. Izgrađeno je 200 metara od ulice 23. septembar do novoizgrađenog pešačkog mosta na Tamnavi, dok će izgradnja od ulice 23. septembar do Miće Stanojlovića započeti posle izgradnje kišne kanalizacije koju izvode JP Srbija Putevi - potvrdio je Milinković.
Značajna sredstva uložena su i u izgradnju javne rasvete koja je urađena u centru Ćukovina, u Podgorskoj ulici, romskom naselju u Koceljevi uz magistralni put.
- Javna rasveta postavljena je i u delu Karađorđeve ulice do pešačkog mosta na kojem je postavljena led rasveta - objasnio je direktor opštinske direkcije za puteve i dodao da je za sve ove radove novac izdvojen iz opštinskog budžeta.
- Planirano je da svi pomenuti radovi koštaju oko 61 milion dinara. Međutim nakon pristizanja ponuda utvrđeno je da će koštati nešto više od 39 što znači da smo jednim ozbiljnim pristupom i domaćinskim odnosom uspeli da uštedimo oko 22 miliona dinara - istakao je Milinković.
Vesna Bošković

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa