14. april 2016.14. apr 2016.
TRIBINA „POBEDE ZA ŠABAC“ U MZ „PREKI ŠOR“

ZANIMA NAS SAMO ŠABAC

Čelnici koalicije „Pobeda za Šabac“ upoznali su meštane Mesne zajednice „Preki šor“ sa programom razvoja grada u naredne četiri godine.
Šabac mora da ima jasan plan razvoja za naredne četiri godine, jer grad ima potencijal da postane jedna od najrazvijenijih lokalnih samouprava u Srbiji, poručili su čelnici koalicije „Pobeda za Šabac“ na tribini u Mesnoj zajednici „Preki šor“. Važna mesta u programskim načelima ove koalicije zauzimaju i oblasti poput zdravstva, a ne zanemaruje se ni uloga žena u procesima društvenog odlučivanja.
- „Pobeda za Šabac“ se bavi isključivo lokalnim problemima, odnosno problemima običnih ljudi. Zdravstvena politika je okosnica politike „Pobede za Šabac“. Želimo da Šabac bude zdrav grad sa zdravim ljudima. Na našoj odborničkoj listi nalazi se veliki broj žena kojima je pružena prilika da pokažu svoje znanje i umeće. Imaju potpunu podršku „Pobede za Šabac“, jer i želimo da se žene ostvare i na polju politike. Naša koalicija je zasnovana na poverenju, što građani itekako prepoznaju, navela je Mirjana Divljaković Ilić, kandidat za odbornika.
Važan segment u politici „Pobede za Šabac“ zauzima i socijalna zaštita, sa fokusom na porodicu.
- To podrazumeva osnivanje fonda za populacionu politiku i saveta za brigu o porodici. Grad Šabac će pomoći mladim bračnim parovima koji imaju problem sa sterilitetom da se ostvare u najvažnijoj životnoj ulozi, a to je uloga roditelja. Grad će finansirati jedan pokušaj vantelesne oplodnje čak i za građane koji nemaju zdravstveno osiguranje. Pored toga, na podršku i pomoć mogu da računaju i bračni parovi koji žele drugo dete. Porodicama se mora pružiti podrška, jer one predstavljaju glavne ćelije zdravog, normalnog društva. Samo na taj način možemo ostvariti naš najvažniji cilj: zdravi ljudi u zdravom gradu, rekao je Jovan Ćirić, predsednik Odbora za zdravstvenu i socijalnu zaštitu u koaliciji „Pobeda za Šabac“.
Poruka lidera koalicije „Pobeda za Šabac“ je da građani na lokalnim izborima treba da glasaju za ljude u koje imaju poverenje. Čelnici koalicije uvereni su u dobar izborni rezultat, te očekuju da budu snaga koja će odlučiti ko će činiti vlast u Šapcu u naredne četiri godine.
M.S.M.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa