21. april 2016.21. apr 2016.
PLEJ OF ZA RUKOMETAŠE ““ 5. KOLO

Na pola puta

RK „Metaloplastika“ ““ RK „Partizan“ 25:17 (11:10)
Hala „Zorka“. Gledalaca: 2.000. Sudije: Kovač (K. Mitrovica) i Milosavljević (Zvečan). Delegat: Stanojević. Sedmerci: MP 4 (3), Partizan 6 (3). Isključenja: MP 8, Partizan 10 minuta.
RK METALOPLASTIKA: Maksimović, Dragićević 4, Milovanović 6, Dakić 1, Golubović 2, Cvijanović, Marinović 1, Ostojić, Aleksić, Arsić (14 odbrana), Đukić, Jezdimirović Mitrović (kap), Ilić 8, Ivanović, Petrović 3. Trener: Vuković.
RK PARTIZAN: Živković 5, Sretenović 2, Tomić, Potežica, Đuričić, Peruničić, Radojković 1, Stevanović, Kukić 5, Pešić 1, Maksić 2, Radović, Popović, Mršulja (kap), Stoiljević, Ćućuz. Trener: Maksić.
Kakva dominacija, kakva igra Šapčana u drugom delu i kakav trijumf za kompletiranje maksimalnog učinka na polovini prvenstva. Beograđani nisu krili želju da iznenade Metaloplastiku i oni zauzmu prvu poziciju. Potpuno su parirali u prvom delu. Iako je domaći tim, predvođen Milovanovićem, više imao prednost, vodio i sa tri gola razlike, 8:5, „crno ““ beli“ su se vraćali. U poslednji minut prvog poluvremena ušli su sa golom prednosti, ali onda Ilić samo nagoveštava šta ekipu iz prestonica očekuje u nastavku, a Dragićević lucidnu akciju kruniše golom za prednost na poluvremenu.
Nastavak je ličio na igru „mačke i miša“. Najgora noćna mora za rivale „plastičara“ je da se Stefan Ilić raspuca, a Darko Arsić razbrani. Sve se to dogodilo Partizanu. Od 35. do 51. minuta, gosti postižu samo dva gola, od čega jedan sa 7 metara, a Metaloplastika šest (Ilić pet). Čini se da su uvek gosti znali da će šutirati Stefan, ali nisu imali način da ga zaustave. Meč je prelomljen i odlučen. Ipak, nije tu stao domaći tim, odigrao je maksimalno i završnicu, što je i donelo ubedljiv trijumf, veliki zalog u nastavku plej ofa. Posle praznika sledi gostovanje Vojvodini.
D. B.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa