21. april 2016.21. apr 2016.
TakmiČenje recitatora MaČvanskog okruga

NAJUSPEŠNIJI RECITATORI

Nastupio veliki broj dece iz osam opština Mačvanskog okruga. Praznik poezije u Krupnju
Poezija je uzvišena duhovna disciplina i zato je u petak 22. aprila u organizaciji Biblioteke „Politika“ u Krupnju održan praznik poezije: takmičenje recitatora Mačvanskog okruga u kome je učestvovalo 83 učenika osnovne i srednje škole podeljenih u tri uzrasne kategorije iz opština Šabac, Loznica, Bogatić, Vladimirci, Koceljeva, Krupanj, Mali Zvornik i Ljubovija.
Najuspešnija u mlađem uzrastu učenika od prvog do četvrtog razreda osnovne škole bila je Nina Radić iz Malog Zvornika koja je recitovala pesmu „Gde je Cica“. U kategoriji učenika od petog do osmog razreda najbolja je Anđelina Vasić iz Jadranske Lešnice sa pesmom „Takva sam ja“. Od srednjoškolaca najveći utisak na stručni žiri ostavio je Stefan Marinković iz Krupnja koji je recitovao pesmu „Pisma gospođi Vineti“. Podsećamo da je Stefan već tri godine za redom najuspešniji u svom uzrastu kada je u pitanju ovo takmičenje. Najbolji recitatori su na poklon dobili knjige i zahvalnice, kao i „ulaznicu“ za republičko takmičenje recitatora.
Prema rečima glumca Šabačkog pozorišta Borivoja Božanića višegodišnjeg predsednika žirija takmičenja recitatora u Krupnju napravljen je veliki iskorak u negovanju našeg lepog srpskog jezika kroz recitovanje u odnosu na prošlu godinu.
Dušan Žugić

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa