9. jul 2009.9. jul 2009.
ŠABAČKI OSNOVCI OPČINjENI NAGRADNIM BORAVKOM U AMERICI

NEZABORAVNO PUTOVANjE NAJBOLjIH GEOGRAFA

Pobednici na republičkom takmičenju iz Nacionalne geografije, trojica učenika Osnovne škole “Nikolaj Velimirović“, puni su prijatnih utisaka sa puta po Sjedinjenim Američkim Državama i bogatiji za nova saznanja i prijateljstva
Branko Radović, Konstantin Ninković i Nemanja Cvejić, učenici IV3 šabačke OŠ “Nikolaj Velimirović“, vratili sa sedmodnevnog nagradnog putovanja u Vašington i ostale američke gradove, gde su imali prilike da se upoznaju sa brojnim istorijskim mestima i znamenitostima SAD. Oduševljeni su gostoprimstvom, stekli su brojne prijatelje i videli gradove o kojima su kako kažu, samo mogli da uče iz knjiga ili preko Interneta.
Njih trojica su, kako smo pisali u prethodnom broju ovog lista, u konkurenciji vršnjaka iz oko 400 škola, pobedili na republičkom takmičenju iz Nacionalne geografije, pokazujući šampionsko znanje učestvujući na televiziji FOX, iz biologije, geografije, sveta i opšte kulture.
Organizator ove manifestacije bila je redakcija časopisa Nacionalne geografije Izdavačke kuće “Klet“, pokrovitelj je bila National geographic, a troškove nagradnog putovanja platila je Ambasada SAD.
Poželeli smo mladim šampionima puno uspeha na novim takmičenjima.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa