21. april 2016.21. apr 2016.
OSMI MEĐUNARODNI FESTIVAL DANI HARMONIKE, OTVOREN U BOGATIĆU

HARMONIKA BEZ GRANICA

U duhu dobrog melosa na harmonici, doprinoseći fenomenalnoj atmosferi učesnici iz Republike Srpske i daleke Rusije, svečano su otvorili 8. Međunarodni festival „Dani harmonike ““ Ugljevik/Bijeljina/Bogatić“, koji se po peti put realizuje na ovim prostorima.
Poštovaoce kvalitetne klasične muzike pozdravio je predsednik opštine Bogatić - Nenad Beserovac, izrazivši zahvalnost velikom broju prisutnih i izvođačima koji su uveličali manifestaciju.
Nakon toga je mladi Đorđe Perić, izvođenjem ruske narodne pesme „Petruška“, izmamio ovacije slušalaca.
Potom je nastupio „Duo harmonika“ , Vesna Šarčević i Božana Lazić, delom „Oblivion“ kompozitora Pjecola i „Korneli“, doprinoseći erupciji oduševljenja propraćenoj srdačnim aplauzom.
U izvođenju Miloša Zelenovića, publika u Bogatiću imala je priliku da uživa u tonovima kompozicije „La Tempte“ (kompozitora Astiera).
Završnica prve večeri ovog festivala pripala je poznatom umetniku iz Rusije, Edvardu Ahanovu. Svojim virtuoznim izvođenjem, pokazao je umeće i znanje ne samo u svom nastupu, već i u interakciji sa publikom. Razdragana i oduševljena publika učestvovala je u nastupu ovog maestra na harmonici.
Na samom kraju, prisutnima se obratila i direktorka Kulturno obrazovnog centra, Tanja Jurišić, iskazujući zahvalnost partnerima iz OMŠ „Kornelije Stanković“ i direktoru festivala prof. dr Slaviši Perić, na odličnoj saradnji, organizaciji i doprinosu kulturno umetničkoj delatnosti, sa nadom da će ovaj međunarodni festival postati tradicija.
Drugog dana festivala prisutni su imali prilike da uživaju u svirci eminentnih umetnika iz Ukrajine ““ Ansambla „Tango u troje“ i profesora Vladimira Murze.
Lj.Đ.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa