21. april 2016.21. apr 2016.
18. susreti mladih na Stolicama - proslava Lazarevdana

VESELO UZ PESMU I IGRU

Igranje kola za dukat. Svečani defile i raznovrsna takmičenja
Protekle nedelje u opštini Krupanj održana je manifestacija povodom obeležavanja praznika dece i mladih - proslava Lazarevdana koja je počela u petak 22. aprila u 20 časova u zatvorenoj ulici pored crkve u Krupnju gde su građani imali priliku da uživaju u igri i pesmi prvog ansambla KUD „Mića Tadić“ iz Krupnja, kao i trubačkog orkestra Bojana Krivokuće iz Arilja. Lep i sunčan dan na Lazarevdan suncem je ulepšao Krupanj i okolinu.
Program, započet kod Biblioteke „Politika“ u Krupnju nastavljen je etno-kompleksu „Cvetinović“ u Banjevcu, a zatim svečanim defileom u centru Krupnja. Završnica obeležavanja odigrala se u prostoru memorijalnog kompleksa „Stolice“ Osamnaestu manifestaciju po redu posvećenu deci mladosti otvorio je predsednik opštine Krupanj prof. Rade Grujić, deci i okupljenim roditeljima obratio se i predsednik Udruženja Rađevaca u Beogradu Živorad Popović rečima hvale za događaj i pažnju posvećenu mladima.
Program ovogodišnje proslave Lazarevdana upotpunilo je preko stotinu učesnika KUD „Mića Tadić“ iz Krupnja, kao i mladi folklorni ansambli iz Koceljeve, Ljiga, Vladimiraca, Salaša Crnobarskog, Bele Crkve, Tekeriša, Zavlake. Pored revijalnog, u programu takmičarskog karaktera najbolji recitatori su: Milica Kostadinović, Marija Stanisavljević i Sara Marinković, dok su u pevanju prva mesta zauzele: Vladana Miljević, Marija Popović i Jelena Lukić, kao i Milica Matić sa Irenom Skorić.
Manifestacija je završena igranjem narodnog kola u kome su najbolji nagrađeni dukatom: Milica Nešić i Marko Marković. Osamnaeste susrete mladih na Stolicama čiji je autor Slavko Živanović organizovala je Turistička organizacija opštine Krupanj u saradnji sa Mesnom zajednicom Brštica pod pokroviteljstvom opštine Krupanj.
D. Žugić

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa