21. april 2016.21. apr 2016.
NASTAVLjENI RAZGOVORI O IZGRADNjI AUTO-PUTA ŠABAC-RUMA

KONCESIJA NAJIZVESNIJE REŠENjE

Predstavnici firme „Emta Infrastructure“ i Gradske uprave prošlog petka nastavili su razgovore o načinu izgradnje auto-puta Šabac-Ruma. Investitori iz Kanade su zainteresovani i za kupovinu parcele u Severozapadnoj radnoj zoni, gde bi se bavili proizvodnjom industrijskih vagona.
Grad Šabac i kanadska kompanija „Emta Infrastructure“ imaju plan za izgradnju auto-puta Šabac-Ruma. Predstavnici investitora, koji poseduju veliko iskustvo u oblasti izgradnje najvećih ervopskih i svetskih saobraćajnica, uvereni su da brzo i pod povoljnim uslovima mogu da izgrade i ovaj auto-put.
- Došli smo da pogledamo lokaciju na kojoj će se nalaziti novi auto-put. Mislim da možemo da ga izgradimo veoma brzo, jer je konfiguracija terena dobra. Svesni smo da je potreba grada za auto-putem veoma velika, u šta sam se i lično uverio putujući od Rume ka Šapcu, jer je frenkfentnost saobraćaja veoma visoka, naveo je Džek Šerman, glavni menadžer kanadske kompanije „Emta Infrastructure“.
Učesnici prošlonedeljnog sastanka dogovorili su dalje korake.
- Ideja je da sa predstavnicima kanadske kompanije napravim zajedničko preduzeće koje bi od Vlade Srbije zatražilo koncesiju za izgradnju deonice auto-puta, koji je veoma važan za investitora. Raduje nas i interesovanje ove firme za investiranje u našu Slobodnu zonu. Pored pogodnosti i infrastrukturne opremljenosti koje Slobodna zona pruža, prednost Šapca u odnosu na ostale gradove, što potvrđuju i investitori, je brza i efikasna administracija, koja već postojećim investitorima omogućava da nesmetano posluju, a oni koji su tek odlučili da investiraju, u prilici su da na najbrži način realizuju svoju investiciju. To su činjenice koje opredeljuju investitore za ulaganje u Šabac, istakla je Violeta Šestić, pomoćnica gradonačelnika za privredu.
Kanadska kompanija ima planove i za ulaganje u Severozapadnu radnu zonu.
- Veoma smo zainteresovani za vašu Slobodnu zonu, jer u njoj može da bude naš logistički centar za čitav region. Zato nam je ideja da kada auto-put bude izgrađen, istovremeno počne i proizvodnja industrijskih vagona u fabrici koju želimo da gradimo, rekao je Šerman.
Predstavnci „Emta Infrastructure“ posetili su i lokaciju na kojoj je planirana izgradnja mosta na Savi, dela budućeg auto-puta, koji će se, prema projektnim planovima nalaziti u blizini Kočinog kanala.
M.Maksimović

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa