21. april 2016.21. apr 2016.
SAVETI ZA VEŽBANjE

ČuČnjevi


Zahtevaju mnogo energije, ciljano deluju na sve grupe mišića donjih leđa i podižu zadnjicu.
Običan - raskoračni stav, stopala su paralelna i u širini kukova. Ruke ispružite ravno ispred sebe, paralelno sa tlom. Spuštajte se zadnjicom prema dole, dok ne stignete gotovo u sedeću poziciju, ali pazite da kolena ne prelaze vrhove nožnih prstiju. Leđa su prava. Oslonac treba da bude na petama. Polako se podižite prema gore i nakon što se ispravite čvrsto zategnite mišiće zadnjice. Napravite tri seta ovih vežbi sa kratkom pauzom između. Trudite se da vežbu radite što sporije.
Sa šipkom - raskoračni stav, stopala su paralelna i u širini kukova. Uhvatite šipku tako da je gornji deo šake okrenut prema gore. Sa blago savijenim kolenima, i pravim leđima, podignite šipku na grudne mišiće. Laktovi su istureni napred, da šipka ne bi skliznula sa grudi. Blago savijajući kolena, spustite se dole dok butine ne budu paralelne sa podlogom. Uz izdah vratite se u početni položaj i zategnite zadnjicu i stomačne mišiće. Uradite tri serije po sedam ponavljanja. Obratite pažnju da se tokom vežbe ne naginjete napred i ne savijate vrat.
Sumo čučanj - raskoračni stav, stopala su nešto šire od širine kukova, stopala i kolena su okrenuta spolja. Prilikom pokreta, kolena idu preko vrhova prstiju, a ne unutra. Uz udah spuštajte se zadnjicom dole, do granice bola. Uz izdah vratiti se u početni položaj.
Ponjer plate trener Ana Popović

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa