21. april 2016.21. apr 2016.
APRILSKI SUSRETI U SREDNjOJ POLjOPRIVREDNOJ

SPOJ UMETNOSTI I PRIRODE

Zanimljiva i perspektivna akcija. Mogućnost da se Škola predstavi u drugačijem svetlu
Krajem protekle nedelje u Srednjoj poljoprivrednoj školi sa Domom učenika u Šapcu održana je treća po redu likovna kolonija pod nazivom “Aprilski susreti“. Danas već tradicionalnu manifestaciju ova obrazovna ustanova organizuje u saradnji sa Udruženjem likovnih stvaralaca Šapca. Za domaćine bila je ovo prilika da predstave školu van čvrstih okvira usko stručnog delovanja, a za goste i suorganizatore lep povod za druženje i stvaranje u prirodnoj oazi na ivici grada.
-Reč je o trodnevnoj koloniji koja se organizuje treći put zaredom. U radu kolonije učestvovalo je pet autora, članova ULSŠ: Zita Filip Lukić, Vesna Stefanović, Mirjana Stefanović, Ivana Jelić i Dragan Jovanović Rile. Ove godine pridružila nam se i Škola primenjenih umetnosti učešćem tri učenice završne godine- istakao je predsednik Udruženja likovnih stvaralaca Šapca Slobodan Peladić, i ocenio da je reč o vrlo zanimljivoj ali i izuzetno perspektivnoj akciji.
Dela nastala tokom rada kolonije ostaju u vlasništvu škole, čime se oplemenjuje enterijer, a događaji poput ovih su odlična mogućnost da se škola za obrazovanje mladih kadrova iz oblasti poljoprivrede javnosti prikaže u drugačijem svetlu.
-Mi smo odavno otvoreni prema gradu. Od prošle godine imamo mini zoo vrt, pre nekoliko godina je počela da funkcioniše danas izuzetno posećena Škola jahanja. Kolonija koju organizujemo u saradnji sa Udruženjem likovnih stvaralaca Šapca već treću sezonu je dobra prilika da pokažemo da smo Škola koja neguje prave vredosti i školuje kvalitetan kadar u oblasti poljoprivrede ali u njihovom obrazovanju ne zanemarujemo ni druge jako bitne aspekte života poput umetnosti- istakao je Predrag Savić, direktor Srednje poljoprivredne škole.
T.T.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa