21. april 2016.21. apr 2016.
NOVI USPESI UČENIKA OŠ „NIKOLAJ VELIMIROVIĆ“

RAME UZ RAME SA BEOGRAĐANIMA

Na 49. Republičkom takmičenju iz matematike u Subotici, održanom, prošle subote, 26. aprila, osvojene po jedna prva i druga nagrada i četiri treće
Ovogodišnje, 49. Republičko takmičenje iz matematike, nije moglo proći bez šabačkih osnovaca koji su svome gradu doneli sedam nagrada. Od toga šest su osvojili učenici OŠ „Nikolaj Velimirović“. U konkurenciji šestog razreda najbolji je bio Dušan Beguš sa osvojenih devedeset pet poena. Uspeh značajni samim tim što je postignuta samo jedna „stotka“ u ovoj kategoriji.
- Pripremao sam se. Nekima je bilo teško, nekima nije. Sve zavisi kako nam legne takmičenje. Meni je bilo nekako lako. Nije mi prva nagrada. Imam drugu iz programiranja, a prvu na Internet olimpijadi. Podstrek za dalje ali i da nisam ništa osvojio ja bih radio ““ rekao je Dušan, učenik VI3.
Druga nagrada pripala je Mariji Savić, takođe učenici šestog razreda. Oboje su se za ovo takmičenje pripremali uz pomoć nastavnice matematike Danice Isailović.
Ništa manje nisu bile uspešne ni sedmakinje Maša Đurić i Milica Mirković, učenice nastavnika Mioljuba Isailovića, koje su osvojile treće mesto.
- Nije mi prvo takmičenje. U šestom razredu sam iz fizike osvojila prvu nagradu, na državnom iz matematike drugu. Imam drugu nagradu na Internet olimpijadi, prvu na Dopisnoj. Zadaci su ovog puta bili solidno teški. Mnogo volim matematiku i fiziku. Moja poruka bi bila da nikada ne treba odustati. Ako ništa i ne uradite to vam je samo podstrek da sledeće godine više vežbate, da se više trudite - poručila je Maša, učenica VII4.
Osvojeno treće mesto osmacima Dušanu Miškoviću i Milici Damnjanović donelo je i dodatne bodove za upis u Matematičku gimnaziju.
- Organizacija je bila sjajna. Spremao sam se baš dosta. Zadaci su bili laki sem jednog koji je bio pretežak. Prošle godine sam u kategoriji sa osmim razredom osvojio drugu nagradu na Republičkom, treću na Srpskoj fizičkoj olimpijadi. Pre toga osvojio sam drugu nagradu na Republičkom iz matematike i prvu na Republičkom iz fizike. Moglo bi se reći da mi takmičenja dobro idu. Nastavljam dalje ““ izjavio je Dušan, učenik VIII1.
Prezadovoljan njihovim uspehom bio je i nastavnik Vladimir Mihailović koji je istakao da se njihova najveća zasluga ogleda u velikoj ljubavi prema matematici i spremnosti da joj posvete veći deo svoga vremena.
- Spremali smo se ne samo u poslednje vreme već tokom celog njihovog školovanja. Ove godine mislim da je kruna svega jer smo osvojili čak šest nagrada. Jedino je Matematička gimnazija, specijalizovana škola iz Beograda, imala više nagrada od naše osnovne škole što je stvarno izvanredan uspeh. Ljubav prema matematici usađuju prvo učitelji, onda nastavnici, ali su najbitnija tu deca, njihova ljubav i želja da rade, kao i podrška njihovih roditelja ““ dodao je nastavnik Vladimir.
PONOSNI ŠAPČANI
Bili smo pravi ponosni Šapčani na uspeh naše dece. Od nas samo Beograd ime više osvojenih nagrada i Niš samo jednu. Šabac je treći grad po broju osvojenih nagrada što govori o kvalitetu nastave, ali i interesovanju naše dece, zalaganju i roditelja i učenika i nas nastavnika. Iza ovog uspeha stoji ogroman rad. Počev od onih prvih dana kada su došli kod učiteljice, nas nastavnika, njihovih roditelja, naših bivših učenika. Oni su jednostavno izgarali na ovome i na izuzetno teškim zadacima. Naši učenici, a pod tim mislim i na Bogdana Delića, učenika OŠ „Vuk Karadžić“ koji je osvojio drugu nagradu u osmom razredu plasiravši se na Srpsku matematičku olimpijadu, bili su rame uz rame sa učenicima koji pohađju matematičke gimnazije u kojima imaju i više od deset časova matematike. Naš rad visoko je ocenjen od strane kolega iz Društva matematičara i kolega iz drugih gradova ““ rekao je nastavnik matematike Mioljub Isailović.
MISLIŠA
„Nikolajevi“ učenici nedavno su bili uspešni i na matematičkom takmičenju „Misliša“. Učenici drugog, petog, sedmog i osmog razreda Lazar Jović, Stevan Marinković, Uroš Pantelić i Dušan Mišković osvojili su prva mesta.
O. Gavrilović

Najnoviji broj

21. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa