21. april 2016.21. apr 2016.
OBELEŽEN DAN VOJSKE

ISPUNjENI SVI ZADACI

Dan Vojske Srbije obeležen je 23. aprila u kasarni „Cerski junaci“ u Šapcu. Tom prilikom tridesetak pripadnika Prvog pontonjirskog bataljona nagrađeno je zbog isticanja i dobrih rezultata.
Ovaj dan obeležava se kao spomen na dan kada je podignut Drugi srpski ustanak i počelo oslobađanje Srbije od Otomanskog carstva. Komandant jedinice Prvog pontonjirskog bataljona potpukovnik Siniša Marinković naglasio je da je u Šapcu obeležen samo prvi deo događaja, dok će drugi deo biti centralna vojna svečanost 9. maja na Dan pobede u Garnizonu Zrenjanin.
-Između dva praznika realizovali smo mnogobrojne zadatke. Posebno smo ponosni na pružanje pomoći lokalnim samoupravama na otklanjanju posledica elementarnih nepogoda koje su se desile 2014. godine. Duže od godinu dana smo držali pontonski most u Dragincu kod Loznice i omogućili ljudima komunikaciju i vezu sa svetom. Takođe smo godinu dana bili angažovani na ispumpavanju vode koja je poplavila RTB Bor. Učestvovali smo u svim vežbama i realizovali sve zadatke koji su nam dodeljeni. Prilikom realizacije tih zadataka nije bilo nikakvih problema, rekao je potpukovnik Marinković.
Komandant Prvog pontonjirskog bataljona najavio je i da će učestvovati na međunarodnom vojnom takmičenju u Rusiji, gde im je ukazana šansa da pokažu svoje sposobnosti. Pored toga, učestvovaće i na velikoj vežbi Vojske Srbije “Morava“ koja će biti realizovana krajem maja i početkom juna.
Na obeležavanju Dana vojske bili su prisutni i predstavnici ustanova i institucijama sa kojima Prvi pontonjirski bataljon ima dobru saradnju, kao i gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović.
M.M.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa