21. april 2016.21. apr 2016.
USKRŠNjA PRODAJNA IZLOŽBA UČENIKA OŠ „JANKO VESELINOVIĆ“

ŠARENI SVET JAJA

Žagor, graja, radosni uzvici odjekivali su proteklog utorka u prepunom dvorištu OŠ „Janko Veselinović“. Uskršnja jaja, šarana različitim tehnikama, bila su centar sveopšte pažnje, kako učenika od prvog do četvrtog razreda, tako i njihovih roditelja i rodbine.
- Kuvali smo kod kuće jaja, a u školi šarali temperama, voštanim bojicama i ukrašavali ih sa cirkonima. Bilo je predivno raditi sve ovo sa drugarima. U planu nam je da od prikupljenog novca kupimo CD plejer i lopte. Želim svima da Uskrs proslave sa svojim porodicama - poručio je razdragani Vanja Babić, učenik III3, u čijim se kovrdžama zadržalo i malo ukrasnog materijala u vidu raznobojnih šljokica.
Prva uskršnja jaja za svoju porodicu obezbedila je i Neda Marinković, učenica II3.
- Sva jaja što sam donela od kuće, a našarala u školi, otkupila sam jer su mi se svidela. Ona će se naći na uskršnjem stolu moje porodice. Svima bih poželela srećan Uskrs i da ga lepo provedu sa najbližima - rekla je Neda.
U OŠ „Janko Veselinović“ godinama unazad se organizuju slične manifestacije uoči Uskrsa. Kako je istakla učiteljica Željka Bojić ovo je prilika da se kod dece razvije kolektivizam, ali istovremeno da pokažu šta znaju i umeju.
- Takođe jedan i od načina da pokažu svoju kreativnost uz pomoć učitelja i roditelja ali i da se dopune školska didaktička sredstva. Mi već znamo šta bi nam otprilike trebalo pa koliko skupimo toliko ćemo i kupiti. Deca uživaju u svemu ovome. To je za njih poseban dan. Svi su hteli da budu u prvom redu, da prodaju. Međutim zbog prostora organizovali smo po grupama.
Svoju snalažljivost, ali i ubedljivost po pitanju prodaje, „Jankovci“ su pokazali na delu. I užina je ovog puta bila obezbeđena jer su sva polupana jaja završila u stomacima zadovoljnih mališana.
O. G.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa