28. april 2016.28. apr 2016.
VELIKI USPEH ŠABAČKIH BALERINA

PLASMAN NA REPUBLIČKO

Na prestižnom republičkom takmičenju baletskih škola koje se održavalo od 21. do 24. aprila u Pančevu šabačke balerine kao vanredne učenice Baletske škole Dimitrije Parlić, ostvarile su veliki uspeh.
Prvi put su se balerine iz Šapca plasirale na Republičko takmičenje. Takmičenje se održava u organizaciji Zajednice Muzičkih i Baletskih škola Srbije. Aleksandra Simić (I nagrada) i Katarina Pajić (III nagrada) su na takmičenje prijavljene kao vanredne učenice Baletske škole Dimitrije Parlić a inače već dugi niz godina vežbaju u Baletskom studiju Centra za igru u Šapcu sa svojim profesorom Ljubišom Nikolićem, solistom Narodnog pozorišta u Beogradu.
Na takmičenju je u Prvoj A kategoriji od 180 izabranih i talentovanih učenika baletskih škola u Srbiji odabrano 38 takmičara. Njih je ocenjivao internacionalni žiri u sastavu Iskra Ring (Švedska), Aleksandar Neškov (Grčka) i Regina Križaj (Slovenija). Ženski deo žirija je video kvalitet izvođenja koreografije velikog baletskog koreografa Marijusa Petipa “Picikato polka“ i potencijal naše sugrađanke Aleksandre Simić. Ocenile su je sa maksimalnih 100 poena. Da se Aleksandar, složio sa mišljenjem iskusnih balerina i umesto 90 dao isti broj bodova kao njegove stručnije koleginice za ženski repertoar Šabac bi imao Laureat baletskog takmičenja.
Ovom uspehu je svakako prethodila uspešna saradnja Centra za igru i Baletske škole Dimitrije Parlić i njihovom zajedničkom nastupu na međunarodnom takmičenju u Bijeljini Republici Srpskoj gde su zajedno osvojili 11 prvih, 3 druge i 3 treće nagrada, kao i specijalnu nagradu koju je dobila Katarina Pajić a sastoji se u plaćenim troškovima puta, učešća i smeštaja na baletskom takmičenju u Riminiju - Italija u trajanju od pet dana.



Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa