28. april 2016.28. apr 2016.
KUP SRBIJE ZA RUKOMETAŠICE ““ ¼ FINALE

Završni turnir!

ŽRK „Jagodina“ ““ ŽRK „Medicinar“ 31:34 (15:13)
Sala „JASSA“. Gledalaca 200. Sudije: Vasilić (Niš) i Zdravković (Leskovac). Sedmerci: Jagodina 4 (3), Medicinar 5 (4); Jagodina 2 (2). Isključenja: Jagodina 8, Medicinar 6 minuta.
ŽRK JAGODINA: Radosavljević, Šaronjić B. 2, Vukajlović 5, Bogdanović J. Cvetinović, Prelević 2, Stefanović, Šaronjić E. 8, Bogdanović, Stevanović, Mišković (kap) 12 odbrana, Glišović 13, Cvijanović 1, Marković, Adega, Stranjanac.
ŽRK MEDICINAR: Milošević 5, Čvorić, Mandić, Matić, Radović (kap) 13, Ručnov 7, Karić 1, Šimšić 12 odbrana , Đurković 4, Stanković, Aćimović, Kukić, Bojanić, Ninković 2, Andrć 2.
Odličnom partijom i u revanš meču četvrtfinala Kupa Srbije u Jagodini, protiv istoimene ekipe, rukometašice „Medicinara“ ponovile su istorijski uspeh od pre 11 godina ““ plasman u četiri najbolje ekipe Kupa Srbije.
Tokom celog prvog poluvremena „Jagodina“ je bila u prednosti, ali najveća razlika iznosila je tri gola. U drugom poluvremnu ““ druga priča. „Proradila“ je fenomenalna Ana Radović, sa ukupno 18 postignutih golova, na golu je blistala Bojana Šimšić, a Marija Andrić, sa ostatkom ekipe, u obrani je odradila fenomenalan posao. Razigrale su se i Aleksandra Ručnov i Jovana Milošević.
I pored više nego raspoložene Glišović koja je postigla 13 golova, „Jagodina“ jednostavno nije imala šanse pored razigranih rukomatašica „Medicinara“. Ove dve ekipe sataće se ponovo već u subotu, 7. maja u Šapcu, u okviru plej-aut faze prvenstva Srbije.
- Istorijski uspeh. Finalni turnir je praznik rukometa, radujemo se bez obzira ko će nam biti rival, što ne znači da potajno ne priželjkujemo Minakvu. No, bez obzira na „odluku kuglica“ idemo na F4 da uživamo i da se nadmećemo ““ističe trener, Tanja Penev.
Uz „Medicinar“, među polufinalistima su „Radnički“ (Kragujevac), „Izvor“ (Aranđelovac) i „Minakva Vojvodina“ (Novi Sad).
Danas Žreb
Žreb za završne turnire Kupa Srbije u obe kategorije biće obavljen danas u Beogradu. Nema povlašćenih timova u žrebu, a osim određivanja parova polufinala, biće određeni domaćini završnih turnira. Podsećamo, Šabac je podneo zvaničnu kandidaturu za organizaciju finalnog turnira u muškoj konkurenciji.
N. K.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa