28. april 2016.28. apr 2016.
SAVREMENA LjUBAV BEZ GRANICA SPOJILA KOLUMBIJKU I MAČVANINA IZ CRNE BARE

ELEKTRONIKA U SLUŽBI BRAKA

Ljubavna varnica na fejsbuku i noćni razgovori preko skajpa. Kolumbijka Jennifer Aguirre i Crnobarac Danijel Šokčanić, krunisali svoju vezu brakom koji oduševljava brojne meštane
Godinu dana komunikacije putem raznih elektronskih izuma novog doba (fejsbuk, skajp, mobilni telefon...) trebalo je da se upoznaju i dogovore oko zajedničke veze. Kolumbijka Jennifer Aguirre, odlučila se na brak, te joj let avionom od 22 sata od Bankoka, preko Amsterdama do Beograda i nije teško pao jer je na aerodromu srpske prestonice čekao voljeni, Danijel Šokčanić iz Crne Bare, profesionalni vojnik i student Šumarskog fakulteta u Beogradu.
Odjek u selu
Crna Bara je bila prvo iznenađena, potom uzbuđena i oduševljena. U literaturu je ovo mačvansko selo, kraj Drine uveo Janko Veselinović svojim nezaboravnim romanom „Hajduk Stanko“. Danas su umesto lepe Stankove Jelice imali zadovoljstvo da dočekaju Danijelovu isto tako lepu Jennifer Aguirre. Oduševljenju nema kraja. Svekrva, Gordana je bila najsrećnija, kada je videla snajku iz daleke Kolumbije. Dočekala je uz tradicionalno mačvansko gostoprimstvo, slatko i vodu, bez obzira što mlada žena sve to možda prvi put vidi. Bila je jako iznenađena. Seća se da je uz Gordaninu pileću supu tražila bananu, na opšte zaprepašćenje prisutnih. U početku su se događali nesporazumi u komunikaciji, jer je nova mačvanska snajka pored engleskog govorila samo španski, te je Danijel morao da bude i prevodilac. Sve to je brzo prebrodila. Stara ljubav, kada je hrana u pitanju je ostala. Najviše joj se dopada srpska sarma i druga jela s dosta pirinča.
Poznanstvo sa straže
Danijel je izvesno vreme bio profesionalni vojnik u Pančevu. Po kazni je dospeo na stražu, a tamo je nekako prošvercovao mobilni telefon, koji je najintenzivnije upotrebljavao između četiri i šest sati izjutra, jedne avgustovske noći pre više godina. Tražio je “prijatelja“, putem fejsbuka. Kaže da je sve počelo, kada ga je današnja supruga“ prihvatila za prijatelja“, putem pomenute društvene mreže. Ljubav je planula. On je kasnije napustio vojničku službu i nastavio studije na Šumarskom fakultetu u Beogradu. Devojka sa kojom se venčao je bila profesionalna šminkerka u malom kolumbijskog gradu Meralinu. Ljubav je dovela u Mačvu, daleko od rodnog kraja.
Svadba u Crnoj Bari, venčanje i kasnije veselje bili su za nezaborav. Mlada se u jednom trenutku i sama prihvatila mikrofona, a najneobičnije joj je što su neki “veseliji“ gosti svoju radost ispoljili tako što su igrali na stolu.
Lj. Đ.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa