Info

28. april 2016.28. apr 2016.
USKRŠNjI TURNIR U MALOM FUDBALU

LOVORIKE ZA „ZKK“

Uskršnji turnir u malom fudbalu u Zminjaku ove godine, po prvi put, odvijao se pod pokroviteljstvom Kancelarije za mlade, u okviru projekta „Unapređenje života mladih na selu“
Tradicionalno, svakog Velikog petka, Zminjak je domaćin turnira u malom fudbalu. Na sportskom nadmetanju je i ove godine, uprkos lošim vremenskim uslovima, viđen dobar fudbal.
- Turnir u malom fudbalu ima dugu istoriju. Pre pobede našeg mesta na Seoskim olimpijskim igrama i izgradnje novog terena pored stadiona „Budućnosti,“, takmičili smo se na školskom terenu. Turnir ima regionalni karakter, prošle godine trijumfovala je ekipa iz Bajine Bašte. Ove godine učestvuju timovi iz našeg mesta, okolnih sela i Šapca, rekao je Nenad Perić, predsednik FK „Budućnost“ Zminjak.
Kiša i niska temperatura uticale su na manji broj prijavljenih ekipa.
- Vreme nam ove godine nije bilo naklonjeno. Učestvovalo je šest ekipa, a očekivali smo više. Zbog kiše je i poseta bila manja. Ipak, drago nam je da je sve prošlo u najboljem redu i da smo, u saradnji sa Kancelarijom za mlade i Fudbalskim klubom „Budućnost“ uspešno organizovali ovogodišnji turnir, rekao je Marko Kovačević, jedan od organizatora turnira.
Ove godine turnir se održavao pod pokroviteljstvom Kancelarije za mlade.
- Veliku zahvalnost dugujemo ljudima iz FK „Budućnost“ koji su nam dosta pomogli u organizaciji turnira. Kancelarija za mlade je odlučila da organizuje ovaj turnir kako bi ga dodatno promovisala i unapredila. Projekat „Unapređenje živita mladih na selu“, koji se realizuje u okviru programa „Mreža“, ima prioritetni cilj: da se mladi okupljaju oko zdravih ideja i sportskih aktivnosti, pri tom negujući druženje, navela je Nela Mehmedović, direktorka Kancelarije za mlade.
„Pored novčanih nagrada za tri prvoplasirane ekipe, organizatori su obezbedili i pehare za najbolje pojedince. Na turniru je trijumfovala ekipa „ZKK“, za najboljeg igrača proglašen je Marko Lončar, najbolji strelac bio je Branislav Uglješić, a najbolji golman Miloš Rakić.“
M.Maksimović

Najnoviji broj

11. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa