28. april 2016.28. apr 2016.
U GALERIJI UDRUŽENjA SLIKARA „KRUG 10“ PRAZNIČNO RASPOLOŽENjE

VASKRS LjUBAVI, DOBROTE I LEPOTE

Svake godine uoči najvećeg pravoslavnog praznika Uskrsa, a na Veliki četvrtak, u galeriji Udruženja slikara „Krug 10“ okupi se veliki broj ljubitelja likovne umetnosti, rodbine i prijatelja da zajedno vaskrsnu ljubav, dobrotu i lepotu. Tako je bilo i prošlog četvrtka kada su svim posetiocima podeljenja i uskršnja jaja, neizostavni deo izložbe.
- Svake godine napravimo izložbu koja probudi duhovnost i u nama i u svima onima koji dođu kod nas. Pozovemo decu iz „Jankove“ škole i decu naših članova, unuke. Želimo da ljubav, lepota i dobrota sa vaskrsenjem prođe ceo naš grad, sve naše ljude, da se izvučemo iz ovih užasa koji su nam se dogodili i da jednom pođemo pravim putem. Želim vam sve najlepše od srca. Hristos voskrese - poručila je Svetlana Žegarac, predsednica Udruženja.
Pored trideset pet slika posetioci su imali priliku da vide i oslikana jaja različitim tehnikama poput ulja, dekupaža, enkaustike od strane ženskih članova.
- Radila sam posebnom tehnikom enkaustikom i to električnim perom sa bojama pigmenti u vosku. Nanosila sam razne šare voskom i bojama. Veoma je interesantno - rekla je Branka Prokić.
Pažnju su privukla i jaja nove članice Udruženja mlade Ane Popović koja ih je za razliku od svojih starijih koleginica izbeljivala.
- Nisam ih farbala kao svi ostali. Radila sam sa akrilnim bojama, a oslikavala najmanjim četkicama. Koristila sam i šeki markere i sjajeve. Kako radim fešn ilustracije koje sam prenela i na svoje portrete, iste motive preslikala sam i na jaja. Preovlađuje ljubičasta boja koja mi je omiljena - dodala je Ana.
Najradosniji od svih i ovoga puta bili su najmlađi koji su imali priliku da prvi izaberu jaja koja su svima podeljena uz želju da predstojeće praznične dane provedu u radosti i sreći porodičnog okupljanja.
O. G.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa