5. maj 2016.5. maj 2016.

Dva meseca, dva pehara

U prethodnom broju, podsetili smo se uspeha šabačkog Futsal kluba „Belatores“, a ni ovo izdanje neće proći bez. spomena ovog sporta u ekspanziji. Ovaj put, „ratnici“ nisu u prvom planu, ali jeste jedan „ratnik“.
Šira sportska javnost verovatno ne zna, ali futsal tim Pravnog fakulteta Univerziteta u Beogradu postao je nedavno šampion Evrope, na univerzitetskom Evro kupu održanom u Milanu. Deo ekipe koju je predvodio doc. dr Vladimir Vuletić, bio je naš sugrađanin, Aleksandar Fric, pevotimac Belatoresa, šabačkog Radničkog i student ovog fakulteta.
- Isti cilj kao i mi imali su timovi sa još 32 univerzitata. Osim Evropljana, deo takmilenja bili su i gosti iz Afrike, odnosn Azije. Pobedili smo kolege iz Engleske, Italije, Nemačke i Hrvatske, a u finalu reprezentaciju Prištine. Mnogo je tu igrača koji igraju fudbal i futsal u svojim državama, bilo je i profesionalaca, reprezentativaca, zaista sjajno iskustvo ““ ističe Fric.
U novembru, Aleksandar će, sa svojim saigračima, ponovo u Italiju, ali ovaj put u prestonicu, Rim. “Večni grad“ će biti domaćin Svetskog univerzitetskog prvenstva.
D. B.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa