16. septembar 2010.16. sep 2010.
DIREKTOR PORESKE UPRAVE SRBIJE U ŠAPCU

NEZAOBILAZNI U FUNKCIONISANjU DRŽAVE

Gradonačelnik Šapca Miloš Milošević, nedavno je u Gradskoj kući bio domaćin radnog sastanka direktora Poreske uprave Republike Srbije Dragutina Radosavljevića i šabačkih privrednika. Skupu su prisustvovali i Dragan Ristivojević, direktor Poreske uprave ““ Regionalni centar Beograd i Borivoj Lazarević, direktor Uprave za trezor, Filijala Šabac
Na sastanku je bilo reči o načinima uspostavljanja partnerskog odnosa privrednika i Poreske uprave, prednostima efikasnog funkcionisanja državne administracije i aktuelnim privrednim tokovima.
Posao poreske uprave nije samo naplata poreza i punjenje budžeta, već i saradnja sa poljoprivrednicima i pružanje pomoći u poslovanju. Naš generalni stav je da poreski obveznik mora imati pravu informaciju, zasnovanu na kvalitetnoj komunikaciji Poreske uprave i poreskih obveznika, koja će uskoro zaživeti u elektronskoj formi. To neće samo olakšati posao, već i doneti uštedu od 600 miliona evra. Za one koji ne vladaju računarskom tehnologijom ili ne poseduju kompjuter, biće obezbeđen šalter u Pošti. Poreska uprava je servis poreskih obveznika i uslov moderne države. Njeno funkcionisanje je neophodno i da bi imali kvalitetno zdravstvo, stabilno obrazovanje, bezbedne ulice... U ovom procesu dragocena je uloga lokalne samouprave, koja je, ako ostvaruje svoju ulogu, garant prosperiteta države ““ rekao je ovom prilikom direktor Poreske uprave Republike Srbije.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa