5. maj 2016.5. maj 2016.
PRVI SAJAM OBRAZOVANjA NA OTVORENOM OKUPIO VELIKI BROJ OSMAKA

LAKŠE DO ODLUKE

Na inicijativu i u saradnji sa Aktivom stručnih saradnika osnovnih i srednjih škola grad Šabac proteklog ponedeljka organizovao je Prvi sajam obrazovanja na otvorenom. Tako su na Gradskom trgu šabački osmaci imali priliku da se bliže upoznaju sa onim što nudi sedam srednjih škola sa teritorije grada Šapca i jedna privatna ekonomska škola.
- Hiljadu sto sedamdeset četiri učenika osnovnih škola koji završavaju osmi razred ove godine upoznalo se sa procedurama i uslovima upisa, kao i sa svim obrazovnim profilima koji im se nude. Mi se kao grad nadamo da ćemo im pomoći u odabiru njihovog željenog zanimanja i na taj način uticati na njihovu dalju budućnost - rekla je Dragana Milosavljević ispred Odeljenja za društvene delatnosti.
Reklamni materijal, prospekti, informatori bili su samo deo manifestacije koja je za cilj imala da pomogne budućim srednjoškolcima u njihovoj najznačajnijoj životnoj odluci.
- Svi zajedno, i osnovne i srednje škole, pružili su podršku osmacima da naprave što bolji izbor pri upisu u srednje škole. Mogli su na licu mesta postaviti pitanja u vezi onoga što ih je zanimalo, dobiti informacije od zaposlenih i učenika srednjih škola sa određenih smerova - dodala je Katarina Teodorović, psiholog u OŠ „Stojan Novaković“ i rukovodilac Aktiva stručnih saradnika osnovne škole.
O. G.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa