5. maj 2016.5. maj 2016.
DEČJI HOR „MLADIŠA“ OSVOJIO SPECIJALNU NAGRADU NA 8. MEĐUNARODNOM FESTIVALU DECE I PESNIKA

ŠABAČKI SLAVUJI

Na 8. Međunarodnom festivalu dece i pesnika u Panoniji šabački Dečji hor „Mladiša“ takmičio se u kategoriji „Muzikaljenje“ koja se satojala od nekoliko podkategorija (instrumentalne, etno, pop-rok, itd.). Uspešnim nastupom, propraćenim gromoglasnim aplauzom publike, pobrali su pozitivne kritike žirija koji im je dodelio specijalnu nagradu.
- Predstavili smo se pesmom „Oprosti mi Katrin“ Đorđa Balaševića. Sa festivala smo poneli prelepe utiske, a nagrada će nam samo biti podsticaj za budući rad - rekla je horovođa Suzana Gajić.
Podsećanja radi Dečji hor „Mladiša“ osnovan je pri Kancelariji za mlade grada Šapca 21. marta 2015. godine. Do sada je imao veliki broj zapaženih nastupa u Kulturnom centru, „Capitol Parku“, Centru za stručno usavršavanje na Letnjikovcu, Tabanoviću i drugim mestima. Ovo im je prvo učešće na festivalu koji je okupio veliki broj učesnika i oko 2.500 dece iz Makedonije, Hrvatske, Slovenije, Republike Srpske, Crne Gore i Srbije. Boda Ninković, Raša Popov, Dragana Mihajlović Bokan, Svetlana Milić, Olja Radić samo su neki od eminentnih ljudi koji su bili učesnci i organizatori festivala.
O. G.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa