16. septembar 2010.16. sep 2010.
U ŠAPCU ODRŽANA DESETA SEDNICA GRADSKE SKUPŠTINE

OPOZICIJA TRAŽI JAVNI PRENOS

Sednica Skupštine počela zahtevom odborničke grupe SPS da se obezbedi javni prenos sednica. Najveći broj odluka posvećen preuzimanju obaveza o servisiranju dugova dospelih u izgradnji objekata na području Grada. Precizirano i nagrađivanje i stipendiranje studenata. Usvojen i niz planskih dokumenata iz oblasti detaljne regulacije
Pre prelaska na obimni dnevni red koji je razmatrala na svojoj Desetoj sednici, u sredu, 15. septembra, Skupština Grada Šapca suočila se sa zahtevom odborničkih grupa opozicionih stranaka da se obezbedi javni prenos sednice. Ideju je pokrenuo Zoran Bortić, odbornik SPS, a podržali su je odbornici drugih opozicionih stranaka. Bortić je tražio da se do naredne sednice vladajuća koalicija sastane sa predstavnicima opozicije u Skupštini i da se napravi dogovor oko javnog prenosa, jer, po njegovim rečima, građani imaju pravo da znaju kako se donose odluke i kako se poštuje njihova volja. U protivnom, ako nema javnog prenosa, opozicija neće moći da učestvuje u radu skupštine, jer je svaka ideja koju pokreće potpuno obesmišljena.
Dnevni red sednice najvećim delom bio je posvećen usvajanju odluka o servisiranju dugova nastalih tokom realizacije započetih projekata na području Grada. U okviru tih projekata, gradska Skupština je prihavtila obaveze servisiranja dugova za rekonstrukciju i dogradnju više školskih objekata, među kojima su OŠ „Nikolaj Velimirović“ u Šapcu, OŠ „Vuk Karadžić“, izdvojeno odeljenje u M. Pričinoviću, OŠ „Kralj Aleksandar Karađorđević“ u Prnjavoru, Muzička škola „Mihailo Vukdragović“ i Medicinska škola „Dr Andra Jovanović“.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa