5. maj 2016.5. maj 2016.
TRADICIONALNO, U MAJU

PROLEĆNA IZLOŽBA ULSŠ

U galeriji Kulturnog centra, proteklog četvrtka je otvorena tradicionalna, Prolećna izložba Udruženja likovnih stvaralaca Šapca.
- Ovo je izložba koju mi organizujemo svake godine u maju, u saradnji sa Kulturnim centrom. Izložba je žirirana, prijavio se veliki broj autora, članova Udruženja, ali smo napravili određenu selekciju da bismo organizovali postavku u prostoru koji nije preterano veliki. Ne dodeljujemo nikakve nagrade, učešće na izložbi je nagrada samo po sebi, rekao je Slobodan Peladić, predsednik Udruženja.
Četrdeset i četiri autora, predstavilo je svoje radove u širokoj lepezi tehnika - od slika, akvarela, crteža, skulptura do primenjene umetnosti.
- Mislim da je malo skupova u Srbiji, kao što je tradicionalna majska izložba Udruženja, a posebno ovakvog kvaliteta. U ovom kriznom vremenu kad je sve potonulo, naše Udruženje je svetla tačka u Srbiji. Brojimo preko 130 članova, ali imamo problem adekvatnog galerijskog prostora. Grad Šabac generalno nema namenski galerijski prostor, kaže Dušan Bujišić, koji je član Udruženja četrdeset godina.
M.F.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa