5. maj 2016.5. maj 2016.

TERAPEUTSKA MASAŽA

Terapeutska masaža predstavlja način masažnih tehnika koje se koriste da bi se muskulatura relaksirala i da bi se omogućilo da telo obogati kiseonikom i raznim nutrijentima zamorene mišiće.
Terapeutska masaža ili medicinska masaža kako je mnogi nazivaju se koristi kod raznih stanja organizma i simptoma hipertonusa, spondiloze, lumbaga. Prilikom masaže poželjno je koristiti razna umirujuća ulja koja deluju opuštajuće na muskulaturu i krvotok, a u sebi sadrže limun, narandžu, bergamot, ruzmarin, lavandu, biber, eukaliptus. Ulja utiču na redukciju bola i uspešno otklanjaju napetost mišića.
Uključuju relaksaciju mišića. Masažom se smanjuje napetost mišića i poboljšava cirkulacija u tretiranom delu tela. Mišićna relaksacija može biti rezultat pojačane stimulacije receptora čime se povećava broj signala koji stižu do kičmene moždine, što rezultira promenama u refleksim putevima i ima učinak smanjenja mišićne napetosti. Često se nakon tretmana može osetiti poboljšanje raspoloženja, samopouzdanja kao i smanjenje teskobe. Ovaj fenomen je rezultat olakšanja fizikalnih simptoma i boli, a može biti povezan i sa ublažavanjem napetosti. Ukoliko imate zdravstveni problem, medicinska masaža može biti sastavni do terapeutskog plana.
Med Spa Centar H2O

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa