5. maj 2016.5. maj 2016.
U borbi za glavnu nagradu ““ put na Njimbledon: Vlatko BunČiĆ najbolji toČilac piva u Šapcu

OTKRIVENA STELLA TAJNA

Nakon brojnih takmičenja širom sveta, čuveni Stella Artois Draught Master turnir održan je u Šapcu u ponedeljak, 9. maja. Barmeni su demonstrirali svoje umeće u točenju piva, kao i poznavanje čuvenih Stella Artois „9 koraka do savršenstva“.
U konkurenciji od 24 barmena, nakon dva kruga takmičenja, stručni žiri je proglasio Vlatka Bunčića za najboljeg točioca piva u Šapcu, koji će zajedno sa drugoplasiranim Aleksandrom Matićem i trećeplasiranim Sašom Đorđevićem učestvovati u ekskluzivnom finalu turnira, u junu mesecu na Belom dvoru, u Beogradu.
Pored Šapca, Stella Artois Draught Master karavan posetiće Beograd, Sremsku Kamenicu, Niš i Kragujevac, kako bi bili odabrani najbolji točioci piva koji će zajedno sa šabačkim predstavnicima „odmeriti snage“ u velikom finalu. Tri prvoplasirana učesnika osvojiće glavnu nagradu - put na Njimbledon, najprestižniji teniski turnir čije je zvanično pivo upravo Stella Artois.
Pored samog takmičenja, svi prisutni su imali priliku da poslušaju i zanimljivu obuku i otkriju „Stella tajnu“ pravilnog točenja i serviranja piva u 9 koraka:
Važno je da koristite čistu, dobro ohlađenu čašu koju pri sipanju držite za dršku kako biste je sačuvali od toplote ruku.
Da ne biste izgubili na ukusu i aromi piva, prvi mlaz iz točilice nemojte sipati u čašu jer je bio u kontaktu sa vazduhom.
Pivo točite pod uglom od 45 stepeni - tako se stvara savršeni odnos pene i tečnosti.
Tokom sipanja čašu treba lagano da ispravite i spuštate na dole, što pomaže pravljenju pene.
Nakon sipanja, čašu sklonite od točilice kako biste sprečili da zalutale kapljice ostanu na čaši.
Penu isecite nežno pod uglom od 45 stepeni.
Pena treba da bude jednaka debljini dva prsta ruke, ni manje ni više.
Kada se pivo u čaši stabilizuje, spoljnu stranu obavezno isperite hladnom, svežom vodom.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa