5. maj 2016.5. maj 2016.
OPŠTINA VLADIMIRCI: RAD NA SVAKOM KORAKU

PUTEVI, REZERVOAR, DOM UČENIKA...

U opštini Vladimirci radi se na svakom koraku tvrdi agilni tim okupljen oko predsednika opštine Milorada Milinkovića. Danas se svečano otvara asfaltirani put od Trbušca do Vučevice preko Skupljena i Kujavice u dužini od 4.600 metara a, istovremeno i drugi značajan u dužini od oko četiri kilometra završava se u Jaloviku, referiše prvi čovek opštine.
- Put Banića raskršće ““ Velika bara biće uskoro završen i time uz kraće deonice kompletiramo dužinu urađenog asfalta od oko 10 kilometara. Tu svakako nije kraj jer obećanja su obaveza na i više urađenog ako se može, kaže predsednik i dodaje.
- Dobili smo potvrdu iz kancelarije za obnovu i razvoj da se uz finansiranje ovog puta možemo nadati i značajnim sredstvima od oko 17 miliona dinara za završetak Doma učenika, koji eto dugo čeka na kraj radova. Biće to oaza mladosti u optimalnim evropskim uslovima življenja. I uslovi života i niska cena boravka nadamo se okupiće one kojima treba mir i pravi uslovi za rad, kako iz Vladimiraca tako i susednih sredina, gradova i opština. Radićemo na tome da uz pomoć republike popravimo i ono od čega su se decenijama dizale ruke. Mi obećavamo i korak po korak realizujemo i, tako će biti i nadalje, obećava Milinković.
Brojni su poslovi koji će sa prvim lepim danima biti aktivirani od putne mreže, do rešavanja podizanja kvaliteta života u selu, gde su struja i voda u prvom planu. To će doneti i kapitalne poslove koji će preporoditi malu opštinu, očigledno velikih mogućnosti.
Iz republike stiže i velika pomoć u rešavanju vodosnabdevanja a koja će eliminisati probleme sa pucanjem cevi na vodovodu od Riđaka do Lojanica. Sledi subvencija 50 odsto sredstava za rezervoar u Lojanicama, tik uz toranj kapaciteta 500 kubnih metara, koji bi eliminisao udare kod nestanka struje i pomogao da se havarije svedu na minimum, kompletira priču koja čini svakodnevicu Vladimiraca ovog proleća, po rečima predsednika opštine.
S.K.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa