5. maj 2016.5. maj 2016.
DuŠan PetroviĆ: Konsolidacija istinskih proevropskih snaga

VLAST NEMA KAPACITET DA VODI DRŽAVU

Predsednik Zajedno za Srbiju Dušan Petrović izjavio je prošlog ponedeljka da su protekli izbori doveli do konsolidacije istinskih proevropskih snaga i da se jasno potvrdilo da je režim Srpske napredne stranke prošao svoj zenit i zato ne čudi njihova nervoza i pojačana netolerancija.
„Iako su kreirali nefer izborne uslove, a na dan izbora izvršili izbornu krađu, nijedan od ciljeva zbog kojih su raspisani izbori naprednjaci nisu ostvarili. Niti su dobili natpolovičnu većinu, niti su ugušili istinske proevropske snage i kritičku reč. Srpska napredna stranka ima samo 98 poslanika i njihova vlast zavisiće od Bogoljuba Karića, Nenada Popovića, Velimira Ilića i Rasima Ljajića.“ Petrović je posebno istakao da je dobro što će Narodna skupština ponovo postati centar političkog dešavanja i da će se u njoj zapravo videti da aktuelna vlast nema ni kadrovski ni demokratski kapacitet da vodi državu.
„Rezultat ovih izbora je i da su građani naše države jasno rekli da hoće nove ljude sa novom politikom i jasnom vizijom.“ rekao je Petrović.
„Šabac je ostao bastion slobode i jedini veliki grad u kom istinske proevropske snage imaju lokalnu vlast, a gradonačelnik Nebojša Zelenović iz Zajedno za Srbiju svojom jasnom politikom i vizijom pokazaće kako treba da se vodi moderan grad u 21. veku“ -zaključio je Dušan Petrović predsednik Zajedno za Srbiju.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa