5. maj 2016.5. maj 2016.
U TOKU OBELEŽAVANjE NEDELjE CRVENOG KRSTA

SVUDA ZA SVAKOGA

Nizom aktivnosti tokom ove sedmice Crveni krst Šabac, koji zajedno sa Crvenim krstom Srbije, proslavlja sto četrdeset godina postojanja, pokazaće svoje stremljenje ka idejama koje su osnov ove najveće i najstarije humanitarne organizacije u zemlji
Od osnivačke ideje dr Vladana Đorđevića do današnjih dana Crveni krst na našim prostorima deluje sto četrdeset godina uz neprekidno međunarodno priznanje kao i punopravnog članstva u Međunarodnom pokretu. Za sve to vreme na najbolji mogući način, prateći ideje humanosti, solidarnosti i tolerancije, odgovarao je izazovima ratnih vremena, prirodnih katastrofa praćenih epidemijama, glađu, siromaštvom, izbeglicama, interno raseljenim.
Ove godine Svetski dan Crvenog krsta, 8. maj, kao i Nedelja Crvenog krsta od 8.do 15. maja, u znaku je motoa „Everynjhere for everyone“, odnosno „Svuda za svakoga“. Tim povodom, pored redovnih aktivnosti, Crveni krst Šabac realizovao je i tradicionalne akcije. Tako su proteklog ponedeljka u Šabačkom porodilištu uručeni bebi paketi za sve bebe roćene na Dan Crvenog krsta u akciji pod nazivom „Paket za novorođenu bebu“. Istog dana na Dečjem odeljenju Šabačke bolnice realizovana je radionica „Vesela bolnica“. U utorak u Svečanoj sali Crvenog krsta Šabac organizovan je prijem pobednika likovno-literarnog konkursa „Krv život znači“. U sredu su uručena priznanja višestrukim davaocima krvi, a realizovana je i akcija DDK radnika „Telekoma“ i Pošte.
Za danas od 12.45 časova u OŠ „Nikolaj Velimirović“ predviđena je humanitarna akcija „Drug drugu“ učenika drugog razreda. U petak u 13 časova na taerenima OŠ „Vuk Karadžić“ održaće se Gradsko takmičenje ekipa Prve pomoći.
Tokom čitave Nedelje Crvenog krsta mladi volonteri realizovaće u četvrtim razredima osnovnih škola radionice iz programa Difuzije odnosno širenja znanja o Crvenom krstu i izvršiti pripreme ekipa za gradski kviz „Crveni krst - moja organizacija“.
O. G.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa