5. maj 2016.5. maj 2016.
POTVRĐENE ODLUKE GRADSKE IZBORNE KOMISIJE

UPRAVNI SUD ODBIO PRIGOVORE

Upravni sud Republike Srbije prošle subote odbacio je prigovore koalicije „Aleksandar Vučić -Srbija pobeđuje“ i Grupe građana „Volimo Šabac“, na radnje u vezi sa lokalnim izborima u Šapcu
Prigovor Srpske napredne stranke na rad biračkih odbora i na rezultate glasanja na 17 biračkih mesta na području Šapca odbijen je, odlučio je Upravni sud Srbije. Ovaj sud je prošle subote odbio žalbe naprednjaka, potvrđujući ranije donetu odluku Gradske izborne komisije.
- Postupajući po žalbi birača Blaže Kneževića, koji ju žalbu uložio na odluku Gradske izborne komisije koja je odbila neblagovremeni prigovor Srpske napredne stranke na rad biračkih odbora i rezultate glasanja, Upravni sud je doneo odluku da odbije žalbu i da na taj način potvrdi odluku Gradske izborne komisije. Zakon je veoma jasan, rokovi za prigovore takođe, a na rad Gradske izborne komisije neposredno po okončanju lokalnih izbora zamerke nisu imala ni četiri predstavnika Srpske napredne stranke u GIK, jer su svojim potpisima podržali sve odluke Gradske izborne komisije u vezi sa rezultatima izbora i izbornim procedurama. Zbog toga nije bilo ni realno očekivati da Upravni sud prihvati žalbe SNS. Odluka suda dokazuje da je Gradska izborna komisija tokom čitavog izbornog procesa donosila ispravne odluke, kaže predsednica Gradske izborne komisije Valentina Lovrin Jevtić.
M.S.M.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa