5. maj 2016.5. maj 2016.
ZAJEDNIČKI PROJEKTI GRADA I JVP “SRBIJAVODE“

ZA BEZBEDNIJU MAČVU

Predstavnici grada Šapca i Javnog vodoprivrednog preduzeća “Srbijavode“ održali su u sredu sastanak u Gradskoj upravi, čija je tema bila zaštita Mačve od poplava. Razgovaralo se o zajedničkim strateškim projektima koji bi koristili IPA fondove.
Zvonimir Kocić, glavni inženjer za zaštitu od voda JVP “Srbijavode“ podsetio je da su oni, zajedno sa lokalnom samoupravom, u prethodne dve godine, pripremili projekat za zaštitu Mačve koji obuhvata istočnu zonu od Drenovca do Čevrntije i deo niz Drinu. Kocić je istakao da ovo nije dovoljno i da će obezbeđenjem sredstava iz inostranih fondova pripremaju novi projekti.
-Jedan projekat se odnosi na Drinu, a drugi na Savu u zoni Šapca. Reč je o projektima koji traže pripremu, dakle, plansku dokumentaciju. Njihova vrednost je više miliona evra. Za njihovu realizaciju očekujemo pomoć lokalne samouprave. Razgovarali smo i o projektu prekogranične saradnje, gde bismo na jedan inovativan način pokušati da rešimo probleme zaštite gradskih područja. Radi se o delu postojeće obaloutvrde nizvodno od Silosa. Za sada je to inicijativni projekat i želeli smo da predstavimo neka rešenja, rekao je Kocić i najavio početak radova na delu od Drenovca do Čevrntije do kraja godine, dok je rok za njihovo izvođenje godinu i po. Vrednost radova je oko devet miliona evra.
Glavni gradski urbanista, Katarina Dubljanin je navela da je ovo primer koliko je važna saradnja između države i grada.
-Bez grada ne može ništa da se realizuje, jer grad ima dobre projekte i kvalitetne ljude koji će da ih realizuju. Vidimo da i država to prepoznaje i pomaže nam, istakla je Dubljanin.
M.M.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa