12. maj 2016.12. maj 2016.
KAJAK

Apsolutna dominacija

Šabački kajakaši, iz godine u godinu, postižu vrhunske rezultate. Osim dobro poznatih imena, uvek stasavaju nove, buduće zvezde srpskog kajaka. Klub „Zorka“, na velikoj međunarodnoj regati u Beogradu, potvrdio je dominaciju u svim kategorijama
Tradicionalna „Đurđevdanska regata“ KNK „Beograd“ na Adi Ciganliji okupila je 25 klubova i više od 500 takmičara sa područja cele bivše Jugoslavije. Takmičenja su organizovana u svim kategorijama, od mini kajaka do seniora, a šabačka ekspedicija bila je najbrojnija sa 63 kajakaša. Osim brojnosti, Šapčani su se izdvojili i po kvalitetu. U 43 trke, takmičari „Zorke“ osvojili su 34 medalje i ubedljivo ekipnu prvu poziciju u generalnom plasmanu. Šampioni su postali sa 208 bodova, čak 71 više od prvih pratilaca iz Zemuna.
- Prezadovoljni smo, ovo je potvrda naše dominacije u Srbiji, ali i veliki zalog za budućnost. Mnogo ulažemo u mlađe kategorije, posvećeni smo radu škole. Najbrojniji smo klub u olimpijskoj ekspediciji za Rio, a naš plan je da takvu titulu imamo i u Tokiju, 2024. 2028. godine ... ističe trener Milan Đenadić.
Neke od učesnika, uskoro očekuju i međunarodni izazovi. Na regatu u slovačke Pještane (27. ““ 29. maj), putuju Mihajlo Subotić i Stefan Vasić, dvojac u juniorskoj kategoriji K2 ““ 1.000, Žarko Jakovljević, deo kadetskog dvojca na istoj distanci, kao i Marko Damnjanović, najbolji juniorski kanuista Srbije, koji će nastupiti u jednokleku na 500 i 1.000 metara. Regata u Slovačkoj je i izborna za Evropsko prvenstvo u Plovdivu.
D. B.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa